Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Заловиха копач на криптовалута в Триводици

Криминално проявен пловдивчанин е арестуван за кражба на ток за добив на криптовалута в село Триводици, община Стамболийски. 

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев уточни пред Радио Пловдив, че Павлин Лазаров е известен на полицията заради използване на фалшиви пари и е бил задържан за това в София и Смолян.

Пловдивчанинът е арестуван в сграда близо до трафопост в селото и е задържан за 24 часа. Иззети са около 200 компютърни конфигурации за добив на криптовалути. Полицията е действала по сигнал, допълни старши комисар Рогачев, но отказа повече подробности.

В момента тече втори оглед на обекта от вещи лица. Образувано е досъдебно производство, първоначално за кражбата на ток, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. На по-късен етап обвинението ще бъде прецизирано и ще стане ясна санкцията за арестувания, посочи още директорът на полицията.

Това е поредният случай на кражба на криптовалути в Пловдивско за тази година. През юли полицията разби „ферма“ за криптовалута във Върховръх, а от ЕВН съобщиха за други 3 „работилници“ край Марково, Скобелево и Йоаким Груево. 


Още от категорията

Блокади на кръстовища и задържан младеж на протеста в Пловдив

Без инциденти премина поредният антиправителствен протест в Пловдив. В края му, малко след 22.00 часа протестиращи се събраха пред 4-то РПУ и спряха за минути движението, заради информация за задържан младеж от протеста. Междувременно Димитър Генчев е бил проверен и вече освободен от полицаите. Малко след 23.00 часа останалите протестиращи напуснаха..

обновено на 13.08.20 в 22:35

Водата в Пловдив тръгна и по високите етажи

Тежкият проблем с водоподаването в Пловдив е почти отстранен, съобщи за  Радио Пловдив главният инженер на ВиК Атанас Гълъбов.  По думите му, ремонтите продължават, но включените резервни мощности са успели да компенсират ниското налягане и вода вече има в целия град.  Към 22 часа са захранени и високите етажи, след възстановяването на помпена станция..

публикувано на 13.08.20 в 22:17

Токов удар спря водата на много места в Пловдив

Мощен токов удар е причината за внезапното спиране на водата в голяма част от Пловдив.  По предварителни данни, аварията е блокирала  две от четирите помпени станции.  Затруднено е водоподаването по високите етажи в няколко квартали.   За радио Пловдив гл. инженер на ВиК Атанас Гълъбов съобщи, че по неизвестни причини е спряло ел-захранването на..

обновено на 13.08.20 в 19:45

Още трима с коронавирус в пазарджишката Спешна помощ

Увеличават се заразените с коронавирус в Спешна помощ- Пазарджик.  Сред заразените там вече са още един  лекар и две медицински сестри.  Новите три случая във филиала са от взетите за изследване вчера 18 проби.  Така заразените медицински специалисти там стават общо  14, уточняват от Регионалната здравна инспекция.   Припомням, че първият..

обновено на 13.08.20 в 18:24

Министър Кралев посети асеновградското село Тополово

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Асеновград.   Повод за визитата са отпуснатите с постановление на Министерски съвет средства за изграждане на модерна спортна зала в Основно училище „Отец Паисий“ в село  Тополово.  Отделените за целта пари са в размер на 840 000 лева.  Спортната зала ще  бъде построена на свободно..

публикувано на 13.08.20 в 18:23