Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Сцената" се открива с "По-полека"

С представлението „По-полека“ стартира довечера 23-тото издание на театралния фестивал „Сцена на кръстопът“, който ще продължи до 21 септември.

От заглавието става ясно, че спектакълът е свързан с изпълнителя Стефан Вълдобрев и неговия летен хит. И това е точно така – Стайко Мурджев и Ваня Щерева са написали текста по песни на Вълдобрев и така спектакълът е придобил театралната си форма.

Режисьор на спектакъла е Владимир Люцканов, който го определя като „не мюзикъл“ и споделя, че е далеч от претенцията за някакъв бродуейски модел.

Стефан Вълдобрев е само пасивен участник в представлението, но е вдъхновител на основната идея за лято, лежерност, китара и плаж и емблематичното „по-полека“, което знаем от песента.

Стайко Мурджев, който заедно с Ваня Щерева е автор на текста в постановката, споделя, че феноменалното в случая е, че те са работили по текстовете на Вълдобрев, а не обратно – музиката да е съпътстваща след идеята на спектакъла.

Сред участващите актьори се открояват имената на Филип Аврамов, Юлиян Петров, Радина Думанян, Тодор Дърлянов и други.

Музикален проуцент е Веселин Веселинов-Еко. 


Галерия

Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 19 - 25 юни

В предаването за книги на Радио Пловдив на 19.06. 2021г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Сол Белоу. Херцог. 480 стр., ок. 4А, Лист, 2021. Ромен Гари. Хвърчилата. 379 стр., ок. 4А, Леге Артис, 2021. Томас Берхард. Причината. Един намек. 128 стр., ок. 3А, Блек фламинго, 2021. Елена Феранте...

публикувано на 21.06.21 в 10:12

Пловдив чества 30 години Алианс Франсез в България

В Пловдив започва Френска седмица , в която проявите през тази година са под знака на 30-годишнината от възстановяването на Алианс Франсез в града.  През 1991 година тук отвори врати Генералното представителство на Алианс Франсез Париж за България и в Пловдив се установи и първият френски алианс. Откриването на Френската седмица ще е на..

обновено на 21.06.21 в 06:59

"Дипломни творби" на випуск 2021 представят от НХГ-Пловдив

Изложбата "Дипломни творби" ще бъде показана от днес в галерия "Пловдив" на ул. "Авксентий Велешки" 20. Ще бъдат представени част от дипломните защити на всички специалности на Випуск 2021 година на Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов".  Събитието се реализира със съдействието на Дружество на пловдивските художници.  В експозицията..

обновено на 21.06.21 в 06:58

Представят книга, посветена на атентата срещу папа Йоан Павел II

Тази вечер от 18 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив ще се състои премиера на книгата на адвоката Джузепе Консоло, защитник на Сергей Антонов - "Атентатът срещу папата. Истинската история". Книгата ще бъде представена от журналиста Явор Цаков, председател на комитет за честване на юбилей „35 години от освобождаването на българина..

обновено на 21.06.21 в 06:46

Нови проекти обединяват пловдивските читалища през 2021 г.

В програма "Точно днес" разговор с Милена Илиева , експерт от Асоциацията за кариерно развитие и обучение по темата за нови обучителни проекти в Пловдив и региона. Те се изпълняват от читалища в града, областта и градската библиотеката в Асеновград. Посветени са на темите: медийна грамотност за гражданска журналистика, а също и за проверка на..

публикувано на 21.06.21 в 06:39