Болницата в Асеновград не може да изпише пациент вече 100 дни

67-годишен мъж лежи вече 100 дни в интензивното отделение на болницата в Асеновград, а заради тежкото му заболяване не може да бъде изписан. 

Повече от три месеца пациентът е на изкуствена белодробна вентилация, болният не може да диша самостоятелно, затова лечението му в домашни условия е невъзможно. 

В същото време няма друга медицинска структура, която да осигури възможност за долекуване, коментира управителят на здравното заведение д-р Иван Червенков.

Казусът е прецедент за асеновградската болница.

 До момента лечението на пациента струва над 100 хиляди лева, а по клиничната пътека, коята е само 10 дни, Здравната каса е изплатила сумата от 1540 лева.

Още от категорията

„Бизнесът за Пловдив“ с предложения за Околовръстното

В агенция „Пътна инфраструктура“ днес се отварят офертите за избор на проектант на реконструкцията на пловдивското Околовръстно шосе. От организацията „Бизнесът за Пловдив“ поискаха приоритетно да се започне работа по кръстовища на пътя, където сега се образуват задръствания.Организацията внася исканията си в АПИ. Винаги сме искали да..

публикувано на 10.12.19 в 15:47

Закупуваме живи елхички за кампанията "Посади надежда"

В началото на новата седмица в земеделското министерство бе дадено началото на благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „ Посади надежда ”. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата. Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация „..

обновено на 10.12.19 в 09:51
Румен Гълъбинов

Време ли е да въведем минимална часова ставка?

Може би е дошло времето и в България да се въведе минимална часова ставка вместо минимална месечна работна заплата. Това каза в интервю за програма "Точно днес" финансовият анализатор  Румен Гълъбинов .  Държавите от ЕС, в които националните минимални работни заплати не се определят на месечна база, а например почасово или седмично, заплащането се..

публикувано на 10.12.19 в 08:00

Пет пъти се увеличава разликата от винетки на тол система

Новите тол такси изправиха бранша на превозвачите пред дилеми, които трябва да се решават в съкретени срокове, защото наредбата постави строги правила пред всички малки и големи транспортни фирми. Повече от разговора с  Васил Пиронков , председател на УС на Камара на автобусните превозвачи в България. Пиронков смята, че е особено важно да се..

публикувано на 10.12.19 в 07:59

За "независим" прокурор трябва конституционна реформа

Иванка Иванова , директор Правна програма в Институт „Отворено общество“, коментира бързата реакция на правителството от 7-ми декември. Тя изясни причината свързана с делото „Колеви“, и осъдителната присъда за България в Европейския съд по правата на човека. Бързата реакция на правителството се дължи на желанието  да се постигне..

публикувано на 09.12.19 в 17:23