Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

КТ "Подкрепа" решава кой кандидат за кмет да подкрепи

Членове на Синдиката ще имат своя гражданска листа за общински съветници в Асеновград

Политическо споразумение с един от кандидат-кметовете на Пловдив се готви да подпише регионалната синдикална структура на КТ "Подкрепа". 

Кой ще е той ще стане ясно след среща с кандидати, за които управителното тяло на синдиката ще получи мандат за разговори от Регионалния съвет.

Очаква се срещите с кандидат-кметовете да започнат след началото на предизборната кампания.

Днес председателят на пловдивската организация Атанас Кръстев обяви, че от синдиката ще настояват за засилване  на функциите на социалните партньори на общинско и областно ниво, а политиките, които ще са в центъра им на внимание, когато разглеждат политическите платформи, са свързани с повишаване на доходите, ограничаване на корупцията, здравеопазване по модела „пари от здраве за здраве“ и премахване на конфликта на интереси, екологичен градски транспорт. 

От „Подкрепа“ се обявявят още за присъединяване на част от близките по територия по-малки общини към Пловдив, а в сферата на образованието – за увеличаване на общинските средства за веществена издръжка на детските градини.

Въпреки забраната от Закона синдикалните организации да заявяват политическа подкрепа, регионалната структура е решена да действа в тази посока. Ще наруша закона, нека бъда глобен, този закон трябва да се смени – коментира Атанас Кръстев, мотивирайки се с интереса на гражданите. 

Подкрепата на избрания след срещите кандидат-кмет ще е в организационен и агитационен план.

За първи път членове на регионалния синдикат ще имат пряко участие в изборите с  гражданска листа за общински съветници в Асеновград. 

Заместник председателят на КТ „Подкрепа“ Пловдив адв. Христо Даскалов обясни причината за това с „тежкия“, по думите му, социален диалог на място и „изтощителната“ борба да се подпише Колективен трудов договор в детско и училищно здравеопазване. Няма общински Колективен трудов договор в образованието, а общината се залива с искове по отношение на достъпна среда, допълни Даскалов мотивите за участието в местния вот в Асеновград.


Още от категорията

Задържаха 16 годишен в пробация, поругал надгробни плочи

В Първомай задържаха 16 годишен, посегнал на 4 надгробни плочи в гробищния парк на града. Те били съборени, счупени на парчета и върху тях личали удари с тъп предмет.  Младежът, който е криминално проявен и изтърпяващ наказание «пробация», признал за поругаването в гробищния парк. Какви са мотивите му, обаче, полицията не съобщава.  Образувано е..

публикувано на 26.02.20 в 20:57

В Калековец задържаха осъждан за 4 кражби

31 годишен рецидивист, жител на Калековец, беше задържан от криминалисти от РУ Труд броени часове след като откраднал множество вещи от къща в същото село. Той е осъ ждан за кражби вече 4 пъти, като три от тях са в условията на повторност, съобщиха от пловдивската полиция. Последното му наказание е лишаване от свобода за 8 месеца. То вече е изтърпяно и..

публикувано на 26.02.20 в 18:57

Започва изпълнението на водния цикъл и ремонтът на ПСОВ

Община Пловдив и обединение от фирми подписаха днес договора за модернизацията на пречиствателната станция. Проектът се осъществява с финасовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда” и е част от Водния проект на Пловдив. Реконструкцията има за цел да се намали притокът на вредни вещества и биогенни елементи в р. Марица. Общата стойност..

публикувано на 26.02.20 в 16:48
инж. Десислава Георгиева - директор на РИОСВ Пловдив

Ревизоро назначи нов директор на РИОСВ - Пловдив

Сменен е директорът на РИОСВ Пловдив Божидар Илиев, който зае поста преди 19 дни на мястото на уволнения доц. Стефан Шилев. Новината съобщи министърът на екологията Емил Димитров с обяснението, че не желае Илиев да носи отговорност за откритото преди няколко седмици незаконно сметище в Садово. Днес освободих директора на РИОСВ..

публикувано на 26.02.20 в 16:32

Шефовете на "Лъки инвест" на свобода срещу парична гаранция

Директорът на Лъки инвест и началникът на хвостохранилището са освободени от ареста срещу парични гаранции от по 5000 лева, съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград. На Любен Васев и Румен Караисенов са повдигнати обвинения за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска като по този начин са застрашили живота и здравето на хората...

публикувано на 26.02.20 в 14:55