Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Съюз за Пловдив" против промени в ОУП сега


От „Съюз за Пловдив“ искат промените на Общия устройствен план на града да бъдат отложени за след местните избори. Според лидера на организацията Дани Каназирева се готви преотреждане на 2265 декара зелени площи за застрояване. Архитект Станимир Шаламанов, експерт към „Съюз за Пловдив“, обяснява, че в промените на ОУП тези терени са предвидени за преминаване в зона „Спорт и атракции“, в която по закон се допуска 80 процента застрояване.

 Подобна съдба ще имат 470 декара зад Братската могила, парк „Източна Румелия“ в район „Южен“, както и терени около река Марица. Проектът за „Южен парк“, близо до комплекс „Оазис“ , който трябваше да е аналог на „Отдих и култура“ като мащаб, все повече се свива и според новите промени остава съвсем малък зелен терен, даде пример арх.- Шаламанов.

От „Съюз за Пловдив“, освен искането си промените на ОУП да останат за следващия управленски екип, предлагат създаване на публичен регистър на всички зелени площи в града, както и формиране на структура „Зелена система“ в Общината.


Още от категорията

Мария Караджова оглави Районния съд в Асеновград

Съдия Мария Караджова  встъпи официално в длъжността председател на Районен съд  – Асеновград, след като беше избрана на поста с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Мария Караджова благодари за доверието и изрази увереност за подкрепа по пътя на новите професионални предизвикателства.  Гост на церемонията беше председателят..

публикувано на 27.11.20 в 13:32

Пловдивската полиция "удари" търговци на контрабандни стоки

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стоки в Пловдивска област. През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления - Стамболийски и  Шесто РПУ са иззели над 5 000 къса цигари.   В Пловдив на кръстовище,  образувано от улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30-годишна жена, която..

публикувано на 27.11.20 в 12:31

НЗОК ще финансира допълнително МБАЛ "Св. Мина"

МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив ще получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Ковид – това беше договорено на среща между заместник-кмета Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, който пристигна в Пловдив. Професор Салчев уточни, че увеличаването на средствата..

публикувано на 27.11.20 в 12:26

В Пловдив търсят онлайн медици за битката с COVID-19

Община Пловдив продължава да набира доброволци - медицински специалисти, които да се включат в борбата с ограничаване разпространението на коронавирус. Желаещите могат да кандидтастват през електронен формуляр, качен на на сайта на общината.  Данните на се събират от дирекция „Здравеопазване“, откъдето ще разпраделят доброволците към общинските..

публикувано на 27.11.20 в 12:21

Влизат в сила новите мерки срещу коронавируса

От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, за да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.  Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските..

обновено на 27.11.20 в 09:48