Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Любомира Ганчева е кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив

АБВ издига самостотялен кандидат-кмет за община Пловдив, кандидати за кметове на някои райони и общинска листа. Заместник председателката на партията Любомира Ганчева е единственият различен кандидат-кмет от 2007-ма година досега, каза при представянето й областният координатор Владимир Маринов, а председателят на АБВ Румен Петков обяви, че предизвикателството е голямо, но и шансът е голям.

„За мен Пловдив освен роден град, е и кауза, не е службица“ – каза Ганчева, която е автор на проекта към общината „Пловдив за младите“, който награждава най-добрите бизнес идеи на млади пловдивчани вече 18 години. „Искам да видя развиващ се град с увеличаващи се доходи“, допълни тя и посочи, че според нея времето в града е застинало от 2001-2002 година..

Ганчева ще съсредоточи усилията си да спечели доверието на негласуващите пловдивчани, чийто брой посочи, че е около 160 хиляди. Сред акцентите на платформата й е създаването отново на общински транспорт, безплатен за пенсионери и учащи и спиране на презастрояването за сметка на зелените площи.

Мотивирайки политиките си, тя цитира и две класации – екологична и икономическа. Според първата Пловдив е на 3-то място в България по мръсен въздух и на 10-то в Европа. А втората, която е свързана с доходите на пловдивчани, нарежда града на 6-то място в страната, като го изпреварват Стара загора и Враца.

Разговорите с БСП за общо явяване на местните избори в Пловдив не са се случили, каза Владимир Маринов. В Перущица и Родопи обаче АБВ ще се яви заедно с БСП. В Асеновград партията ще е в коалиция с Воля, като ще издигнат общ кандидат-кметове за общината и някои населени места, както и общинска листа за съветници.

Румен Петков коментира и актуалната обществено-политическа  ситуация в страната, акцентирайки върху шпионския скандал и случаят БНР. Според него и двата вече са приключили:

„Няма държава, в която да има идентифициран шпионин и шпионоинът търчи из страната да дава интервюта и никой го не ще в ареста. БНР според мен само директорът още не знае, че вече не е директор.“

А целта на АБВ за предстоящия местен вот Петков обобщи така: „Голямата политическа битка е да спрем срастването на ГЕРБ с държавата“.  

Галерия

Още от категорията

Петдесетина потестиращи блокират Сточна гара

Протестиращи се заканиха да блокират Сточна гара. Един от инициаторите на протеста Асен Костов уточни, че имат разрешение за блокадата на ключовото пловдивско кръстовище. Към 20,15 часа те блокираха западното платно на бул. "Цар Борис Трети Обединител" - откъм хотел "Тримонциум". Недоволните от управлението на ГЕРБ и главния прокурор Иван Гешев се..

публикувано на 24.09.20 в 20:21

20 пловдивчани излязоха на "всенародно четене"

20 души се събраха на "четящ" протест в Пловдив. Една от книгите за четене е "Първият милион" на журналиста Крум Благов, а  откъс в нея, разказва как "Пловдив стана Герговград". Стихотворения от П. К. Яворов са с послание към "Бойко Методиев Борисов с любов от Пловдив". Друга книга, която протестиращи донесоха е История на България - научен труд на Съюза..

обновено на 24.09.20 в 19:04

Изправят пред съда фермерка за "усвояване" на европари

Прокуратурата повдигна обвинения срещу 42-годишна фермерка за подадени от нея неверни данни на земеделски площи за получаване на европейски субсидии.  Жената от Стамболийски в качеството си на управител на 4 фирми подала документи за общо 108 парцела с площ от общо 860 дка в землищата на Стамболийски и Ново село. Тя декларирала неверни данни пред..

публикувано на 24.09.20 в 16:25

Българската икономика се изправя след ковид - спада

След спада от средата на годината очакваме възстановяване на българската икономика през последните две тримесечия на годината. Това заяви при посещението си в Пловдив министърът на икономиката Лъчезар Борисов, като отбляза, че у нас се  реализират сертифицирани проекти за над 700 милиона лева, а някои от тях са в Пловдив.  „В момента..

публикувано на 24.09.20 в 14:02

Д-р Пламен Фотев начело на Онкото, според кмета изборът е на ГЕРБ и Иван Тотев

Доктор Пламен Фотев беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на КОЦ-Пловдив. Предложението на ГЕРБ и Кауза Пловдив беше прието с 37 гласа „за“.  В предложението е записано, че не се одобрява класирането на кандидатите за конкурса и се обявява нов.  Председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев заяви, че е необходим равноотдалечен..

обновено на 24.09.20 в 13:43