Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любомира Ганчева е кандидатът на АБВ за кмет на Пловдив

АБВ издига самостотялен кандидат-кмет за община Пловдив, кандидати за кметове на някои райони и общинска листа. Заместник председателката на партията Любомира Ганчева е единственият различен кандидат-кмет от 2007-ма година досега, каза при представянето й областният координатор Владимир Маринов, а председателят на АБВ Румен Петков обяви, че предизвикателството е голямо, но и шансът е голям.

„За мен Пловдив освен роден град, е и кауза, не е службица“ – каза Ганчева, която е автор на проекта към общината „Пловдив за младите“, който награждава най-добрите бизнес идеи на млади пловдивчани вече 18 години. „Искам да видя развиващ се град с увеличаващи се доходи“, допълни тя и посочи, че според нея времето в града е застинало от 2001-2002 година..

Ганчева ще съсредоточи усилията си да спечели доверието на негласуващите пловдивчани, чийто брой посочи, че е около 160 хиляди. Сред акцентите на платформата й е създаването отново на общински транспорт, безплатен за пенсионери и учащи и спиране на презастрояването за сметка на зелените площи.

Мотивирайки политиките си, тя цитира и две класации – екологична и икономическа. Според първата Пловдив е на 3-то място в България по мръсен въздух и на 10-то в Европа. А втората, която е свързана с доходите на пловдивчани, нарежда града на 6-то място в страната, като го изпреварват Стара загора и Враца.

Разговорите с БСП за общо явяване на местните избори в Пловдив не са се случили, каза Владимир Маринов. В Перущица и Родопи обаче АБВ ще се яви заедно с БСП. В Асеновград партията ще е в коалиция с Воля, като ще издигнат общ кандидат-кметове за общината и някои населени места, както и общинска листа за съветници.

Румен Петков коментира и актуалната обществено-политическа  ситуация в страната, акцентирайки върху шпионския скандал и случаят БНР. Според него и двата вече са приключили:

„Няма държава, в която да има идентифициран шпионин и шпионоинът търчи из страната да дава интервюта и никой го не ще в ареста. БНР според мен само директорът още не знае, че вече не е директор.“

А целта на АБВ за предстоящия местен вот Петков обобщи така: „Голямата политическа битка е да спрем срастването на ГЕРБ с държавата“.  


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

200 офталмолози идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по здравеопазването..

публикувано на 25.04.24 в 06:40

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

публикувано на 25.04.24 в 06:31

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08