Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР с мерки за сигурност за празничните дни

| обновено на 21.09.19 в 10:13

МВР Пловдив въвежда мерки по време на честванията на Деня на независимостта на България 22 септември и свързаните с него почивни дни. Засилено полицейско присъствие ще има на местата за провеждане на чествания и тържества, като и на други публични прояви, свързани с празника в Пловдив и областта. 

За обезпечаване на сигурността и обществения ред и своевременна реакция при необходимост са обсъдени съвместни мерки с представители на местната власт, Регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”, частните охранителни фирми, големите търговски центрове и увеселителни заведения. 

На пътя ще дежурят максимален брой екипи. Те ще регулират и облекчават трафика по входно-изходните артерии на Пловдив, уличната мрежа около големите търговски центрове, увеселителните заведения и други места с масово посещение. При влошена метеорологична обстановка, както и за контрол на шофьорите с неподготвени за нея автомобили, са осигурени дежурни полицейски сили. 

Те ще следят за стриктно спазване на въведените временни забрани и ограничения, особено в подходите към рисковите участъци, както и за рисково поведение зад волана, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.  В районите на питейните заведения ще се проверяват шофьори за употреба на алкохол, наркотични или други упойващи вещества. Засилва се превантивния контрол от страна на Пътна полиция и по отношение на пешеходците. 

И от “Криминална полиция” отправят съвети към хората как да опазят имуществото си от посегателства по време на празничните дни. Експертите предупреждават, че тогава домовите кражби зачестяват. Ако отсъствате от домовете си, не обявявайте намерението си в социалните мрежи или пред много хора, съветват от полицията. Според тях хората още при тръгване трябва да се уверят, че всички врати и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи да не оставят големи суми пари или скъпи бижута. А извън домовете апелът е за отговорност към личните вещи и бдителност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-та авиобаза в Крумово се включват в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора . Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, община Калояново, и село Михилци, община Хисаря.  Хеликоптерите „Ми-17“ и „Кугър“ излетяха в 13.21 часа..

обновено на 12.07.24 в 17:08

Верижна катастрофа до Пазарджик затруднява трафика на АМ "Тракия"

Верижна катастрофа затруднява движението в района на 102-рия километър на автомагистрала „Тракия“.  Сблъскали са се 4 коли в платното в посока Бургас, има и пострадали 2 жени, които са транспортирани в пазарджишката болница. Движението не е спряно, а се регулира от екипи на "Пътна полиция". В района на катастрофата има лека тапа, трафикът се..

публикувано на 12.07.24 в 16:30

Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите

Областният управител на Пловдив Христина Янчева обяви бедствено положение в общините Хисаря и Калояново.  Мярката се въвежда, за да бъдат ликвидирани пожарите в землищата на хисарските села Песнопой и Михилци и калояновските  Сърнегор и Отец Паисиево. В документа се посочват и конкретните мерки, които ще бъдат предприети от кметовете на..

публикувано на 12.07.24 в 16:00

ЕГ "Пловдив", Хуманитарната и ЕГ "Иван Вазов" пак са най-желани в Пловдив

Най-много седмокласници искат да учат английски език в Езикова гимназия "Пловдив" . Подадени са 1238 заявления за първо класиране точно в този профил, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.   Тя уточни, че в желанията на учениците следват Хуманитарни науки с английски език в Хуманитарната гимназия и ЕГ..

публикувано на 12.07.24 в 15:51

Огън бушува в труднодостъпен район в Родопите

Пожар гори в труднодостъпен горски масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните.  Пожарът е низов. Горят сухи треви и храсти. Все още не се знае какъв периметър е обхванал огънят. Изпратени са два екипаогнеборци. Към екипите от пожарникари са се присъединили и служители на Държавно горско стопанство – Славейно, и доброволци от селата Сливка,..

публикувано на 12.07.24 в 15:46