Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коалиция издига Лидия Гимишева за кандидат-кмет на "Родопи"


Местна Коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна” представи кандидатът за кмет на Община „Родопи“ Лидия Гимишева. Тя е  на 39г., семейна с две деца, от с.Белащица. Има завършено икономическо образование с профил „Международни икономически отношения“. 

 В периода 2003 – 2007 г. е била най-младият общински съветник в страната.  Над 7 години е ръководила дирекция в „Агенция за кредитен рейтниг и анализ”.  След това е била е шеф на дирекция в Областна администрация Пловдив, където, по думите й,  е работила с всички общини в областта. Тя заяви, че отлично познава, както проблемите на администрацията, така и трудностите на гражданите при комуникацията с институциите. 

 Като основни приоритети Лидия Гимишева изтъкна борбата срещу замърсяването на въздуха и вредния каменодобив в региона, публичност и прозрачност на управлението с активно гражданско участие.  Развитието на Община „Родопи“ трябва да е насочено към Земеделие, Туризъм и високотехнологични производства, настоя кандидатът за кмет.  

В коалицията, издигнала  кандидатурата на Лидия Гимишева влизат партиите  ВОЛЯ, Съюз Свободни Демократи, Движение България на Гражданите, Коалиция Кауза Пловдив  и Граждански организации.

„Движение ЗАЕДНО за промяна“ ще има и пълна листа за общински съветници.


Още от категорията

Съдът в Пловдив върна отначало делото срещу Лютви Местан

Пловдивският апелативен съд  потвърди  определението на Окръжен съд – Кърджали, с което е прекратено съдебното производство срещу  Лютви Местан за катастрофата  на 14 април миналата година с негово участие, при което загина невръстно дете.  Делото се връща на Окръжна прокуратура – Кърджали за отстраняване на допуснати съществени нарушения на..

публикувано на 30.10.20 в 17:30

Нови 17 медици в Пловдивско с Covid, петима загубиха битката с вируса

За изминалото денонощие 268 са заразените с Covid-19 в Пловдив и областта. Починали с доказана инфекция от коронавирус са 5 души, сред които 52 годишен мъж от община Марица без заболявания, и друг мъж от Пловдив на 56 години също без придружаващи заболявания. Три жени са починали след коронавирусна инфекция, и трите са от Пловдив, съответно на 64..

публикувано на 30.10.20 в 15:08

Арестуваха мъж, пласирал фалшиви евро

Мъж от Благоевград, разпространявал фалшиви евро, е задържан на магистрала „Тракия“ в района на Пазарджик. Полицейската акция е в резултат на сигнали на чужденци, че на паркинги на аутобана при обръщение на пари са измамени с фалшиви евро. Обикновено арестуваният искал от шофьори на тирове да му развалят малко пари, защото в близката..

публикувано на 30.10.20 в 15:05

Общинско дружество ще управлява градския транспорт на Пловдив

Община Пловдив ще създаде търговско дружество, което да управлява транспорта на града и да отговаря за продажбата на билети и карти. Това заяви заместник-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов по време на отчета 1 година управление на мандат 2019-2023.  Дружеството ще бъде с лиценз за превозвач, частните превозвачи, доставчици на услугата, няма да..

публикувано на 30.10.20 в 13:36

"Пътинженеринг" ще ремонтира ул. "Даме Груев"

Фирмата "Пътинженеринг"  ще извърши ремонта и разширяването на улица "Даме Груев", гласи днешна заповед на заместник – кмета на Пловдив Пламен Райчев.  От обществената поръчка заради пропуски и нередности са отстранени останалите 7 фирми, които подадоха оферти.  Реконструкцията на Даме Груев,  от надлез Родопи до бул. Македония, ще струва почти 6..

публикувано на 30.10.20 в 13:06