Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Коалиция издига Лидия Гимишева за кандидат-кмет на "Родопи"


Местна Коалиция ”Движение ЗАЕДНО за промяна” представи кандидатът за кмет на Община „Родопи“ Лидия Гимишева. Тя е  на 39г., семейна с две деца, от с.Белащица. Има завършено икономическо образование с профил „Международни икономически отношения“. 

 В периода 2003 – 2007 г. е била най-младият общински съветник в страната.  Над 7 години е ръководила дирекция в „Агенция за кредитен рейтниг и анализ”.  След това е била е шеф на дирекция в Областна администрация Пловдив, където, по думите й,  е работила с всички общини в областта. Тя заяви, че отлично познава, както проблемите на администрацията, така и трудностите на гражданите при комуникацията с институциите. 

 Като основни приоритети Лидия Гимишева изтъкна борбата срещу замърсяването на въздуха и вредния каменодобив в региона, публичност и прозрачност на управлението с активно гражданско участие.  Развитието на Община „Родопи“ трябва да е насочено към Земеделие, Туризъм и високотехнологични производства, настоя кандидатът за кмет.  

В коалицията, издигнала  кандидатурата на Лидия Гимишева влизат партиите  ВОЛЯ, Съюз Свободни Демократи, Движение България на Гражданите, Коалиция Кауза Пловдив  и Граждански организации.

„Движение ЗАЕДНО за промяна“ ще има и пълна листа за общински съветници.


Още от категорията

Пловдивската полиция "удари" търговци на контрабандни стоки

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стоки в Пловдивска област. През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления - Стамболийски и  Шесто РПУ са иззели над 5 000 къса цигари.   В Пловдив на кръстовище,  образувано от улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30-годишна жена, която..

публикувано на 27.11.20 в 12:31

НЗОК ще финансира допълнително МБАЛ "Св. Мина"

МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив ще получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Ковид – това беше договорено на среща между заместник-кмета Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, който пристигна в Пловдив. Професор Салчев уточни, че увеличаването на средствата..

публикувано на 27.11.20 в 12:26

В Пловдив търсят онлайн медици за битката с COVID-19

Община Пловдив продължава да набира доброволци - медицински специалисти, които да се включат в борбата с ограничаване разпространението на коронавирус. Желаещите могат да кандидтастват през електронен формуляр, качен на на сайта на общината.  Данните на се събират от дирекция „Здравеопазване“, откъдето ще разпраделят доброволците към общинските..

публикувано на 27.11.20 в 12:21

Влизат в сила новите мерки срещу коронавируса

От 23.30 часа тази вечер влизат в сила ограниченията, наложени със заповедта на министъра на здравеопазването, за да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.  Днес ще е последният присъствен ден в училище за децата в цялата страна. От понеделник обучението от 1-ви до 12-ти клас и в университетите преминава в електронна среда, а детските..

обновено на 27.11.20 в 09:48

3 568 са новите случаи на коронавирус

3 568 са новите случаи на коронавирус у нас, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 39,2% от направените 9 093 PCR тестове.  Новите случаи в Пловдивска област са  Пловдив 386 .  В област Пазарджик новозаразените са 98 . Сред тях са двама лекари, акушерка,  две медицински сестри и двама учители. От..

обновено на 27.11.20 в 09:48