Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

С Никола Цветков и листа за съветници Воля влиза в изборите


Партия ВОЛЯ издига за кмет на Пловдив инж. Никола Цветков. Специалистът в областта на топлотехниката и ексзаместник-председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в България, е издигнат от гражданската квота и досега не е бил ангажиран с нито една политическа партия. 

На пресконференция той подчерта, че приоритет  в работата на екипа му ще бъдат „слабите места“ в упправлението на града, сред които чистотата на въздуха, инфраструктурата, образованието, здравеопазването, енергийната ефективност, но за разлика от останалите партии, акцент за постигането на целите ще бъде експертният подход.  Разчитаме на тези, които искат да знаят и могат да мислят и сме представители на партия, която може да участва в изборите ефективно, подчерта инж. Цветков.

ВОЛЯ – Пловдив ще води позитивна предизборна кампания с поглед  напред, вместо да дълбае в миналото, като разчита за гражданите, които милеят за своя град. По думите на експерта по вътрешна сигурност и водач на листата общински съветници Стефан Аксиев, партия ВОЛЯ  ще се бори с раздутата администрация и ще работи за създаването на средна класа в страната с достойно заплащане на всеки за извършената от него работа. На предстоящите избори партията няма да участва с пълна листа, но включените в нея, са хора с доказани експертни качества, подчерта Аксиев.

Заедно с номинацията на инж. Никола Цветков за кмет на Пловдив, на пресконференцията бяха представени и кандидатите за районни кметове. Сред тях са преподавателят в Аграрния университет гл. ас. д-р  Христо Джугалов, дерматологът и бивш управител на ДКЦ „Изток“ д-р Данислав Гаров, националният състезател по карате Георги Шопов, адв. Станимир Илинков. 


Галерия

Още от категорията

До вечерта ВиК аварията в "Захарна фабрика" ще бъде отстранена

Амортизацията на стар, над 50-годишен етернитов водопровод е причина за крупната авария , довела до  заливането на малкото кръстовище между улиците „Петър Шилев“ и „Тиса“ в пловдивския квартал „Захарна Фабрика“, обясни главният инженер на ВиК Пловдив Антон Гълъбов.  По думите  му, водното дружество няма отношение към случилото се,  а..

обновено на 27.11.20 в 14:18

Мария Караджова оглави Районния съд в Асеновград

Съдия Мария Караджова  встъпи официално в длъжността председател на Районен съд  – Асеновград, след като беше избрана на поста с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. Мария Караджова благодари за доверието и изрази увереност за подкрепа по пътя на новите професионални предизвикателства.  Гост на церемонията беше председателят..

публикувано на 27.11.20 в 13:32

Пловдивската полиция "удари" търговци на контрабандни стоки

Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стоки в Пловдивска област. През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления - Стамболийски и  Шесто РПУ са иззели над 5 000 къса цигари.   В Пловдив на кръстовище,  образувано от улиците „Възход и Златица“ е извършена проверка на 30-годишна жена, която..

публикувано на 27.11.20 в 12:31

НЗОК ще финансира допълнително МБАЛ "Св. Мина"

МБАЛ „Св. Мина“ в Пловдив ще получи допълнително финансиране, за да може да осигури адекватно и навременно лечение на постъпващите пациенти с Ковид – това беше договорено на среща между заместник-кмета Анести Тимчев и управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, който пристигна в Пловдив. Професор Салчев уточни, че увеличаването на..

публикувано на 27.11.20 в 12:26

В Пловдив търсят онлайн медици за битката с COVID-19

Община Пловдив продължава да набира доброволци - медицински специалисти, които да се включат в борбата с ограничаване разпространението на коронавирус. Желаещите могат да кандидтастват през електронен формуляр, качен на на сайта на общината.  Данните на се събират от дирекция „Здравеопазване“, откъдето ще разпраделят доброволците към общинските..

публикувано на 27.11.20 в 12:21