Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Център за безпризорни и бездомни се изгражда в Пазарджик

В Пазарджик ще бъдат изградени център за безпризорни деца и за бездомни възрастни хора.  В двата социални проекта ще бъдат вложени над милион и половина лева. 

В момента в Пазарджик няма център за бездомни, а само център за временно настаняване, където максималният престой е 3 месеца. 

С новата социална услуга се цели да бъдат обхванати децата от улицата, тези които са били жертви на престъпления и са избягалите от домовете. С  тях ще работят  социални работници и психолози, като  идеята е децата отново да бъдат социализирани. 

Паралелно общината стартира и друг проект, който ще обхване  213 самотни възрастни хора. Те ще получават социална и здравна помощ в домовете си. Осигурени  са 11 медицински сестри  и 40 домашни помощници, които ще оказват помощ на място. 

Този проект е на стойност над 508 хиляди лева.Услугата предвижда  срещи с психолози. Проектите са по програмите „Региони в растеж“ и „Развитие на човешките ресурси“


Още от категорията

Двама шофьори в Спешна помощ във Велинград са с COVID-19

Двама шофьори на линейка са с положителни тестове за коронавирус в последното денонощие. Това съобщиха от РЗИ Пазарджик. Мъжете са от Велинград и работят в местната Спешна помощ, където предстои поетапно изследване на персонала и са предписани щателна дезинфекция и наблюдение. 3-ма медици, 3-ма учители и ученик още са сред 56-те новоустановени с..

публикувано на 31.10.20 в 12:50

Отмениха Празника на смилянския фасул

Осемнадесетото издание на Празника на смилянския фасул се отменя заради засилените мерки срещу разпространението на коронавируса. На място ще се проведе само конкурсът за изработване на най-оригинално пано от смилянски фасул. Наградените работи ще бъдат изложени в посетителския информационен център и достъпът ще става съобразно изискванията за..

публикувано на 31.10.20 в 09:57

204 нови случая на COVID-19 в област Пловдив, нов антирекорд за страната

Отново рекордно голям брой - 2891- са новите случаи на коронавирус у нас при направени 12 634 PCR теста, сочат данните на Единния информационен портал към полунощ. Това е 22,9 на сто от общия брой изследвани за последните 24 часа.  Пловдив е на втора позиция с 204 новоустановени коронавирус позитивни след традиционно държащата първо място по..

обновено на 31.10.20 в 09:07

Замърсената вода в Брестовица води в селото Мая Манолова

Председателят на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с жители на пловдивското село Брестовица заради замърсената там с манган питейна вода. Заради установеното през февруари замърсяване , РИОСВ забрани водата в селото да се пие и до днес тя се ползва само за хигиенни нужди.

обновено на 31.10.20 в 09:07

Връчват наградите "Икар", пловдивският театър е с 6 номинации

Наградите "Икар" ще бъдат раздадени без публика тази вечер в Народния театър в столицата. Ще бъдат раздадени статуетки в над 15 категории. Пловдивският драматичен театър получи 6 номинации – 5 за постановката „Слава“ и 1 за спектакъла „Одисей“.  В „Слава“ от Питър Куилтър са номинирани Ивана Папазова за водеща женска роля за Флорънс Дженкинс, Стайко..

публикувано на 31.10.20 в 09:03