Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Демократична България" издигна Атанас Костов за кмет на Пловдив

„Демократична България“ излъчи надпартиен кандидат за кмет на Пловдив. 

В присъствието на националното ръководство на ДСБ, Да, България и Зелено движение за кмет на Пловдив бе издигнат адвокатът по интелектуална собственост и авторско право  Атанас Костов.

Юристът Атанас Костов е пето поколение пловдивчанин, специалист по Интернет право и дигитализация, еко аткивист, автор на 5 книги в областта на правото и над 80 научни публикации.  

През 2017 г.  е номиниран за „Адвокат на годината в България“, а през миналата неговата кантора бе номинирана за „Кантора на годината в България“. 

Като аргумент за мотивацията си да се включи в предизборната битка, Костов заяви: През оследните 30 години ние чуваме заучените фрази на системните играчи , на т.н. професионални политици, които нищо друго не са  работили през живота си и ни казват едни изпразнени от съдържание изречения. Ние искаме конкретика и ще ви дадем тази конкретика.  Липсата на прозрачност, която се крие някъде в „подплатата“ на община Пловдив, се казва копурция, защото конкретни средства потичат към конкретни хора. Ние смятаме да разпорим тази подплата и да ви покажем новата дреха на община Пловдив с реална демокрация и законодателни виждания.

Приоритет в работата на бъдещия екип е ефективното и прозрачно разходване на общинските средства, превръщането на Пловдив в град от 21 век с електронно управление и администрация и с електронни инструменти в областта на културата, транспорта, екологията, местните референдуми, с електронни здравни досиета, образование и социални услуги.

По думите на Костов, липсата на  тези инструменти в настоящето води до липса на информация как се изразходва бюджета на Общината по пера и до недоверие и апатия у гражданите.  Костов бе категоричен, че  коалиция „Демократична България“ има не визия, а експертиза за превръщането на Пловдив в град от 21-то столетие, като го утвърди като бизнес център на България. Създаването на ефективни нормативни промени на местно ниво за стимулиране на бизнеса, данъчни облекчения, изграждане на адекватна инфраструктура, градски и междуселищен транспорт, екологична среда са сред основните приоритети в работата на общинската администрация.

Според  Атанас Костов,  Пловдивската опера  и театър, пловдивските артистични фестивали и изложби линеят под невежото управление на посредствени апартчици, като някогашната мечта  за влизането на града ни в листата на ЮНЕСКО, е отдавна забравена.  Потенциалът на Пловдив да обърне града към това, което винаги е бил като център на изкуството и на духа, е огромен и коалиция „Демократична България – обединение ДСБ, Да България и Зелено движение е способна да работи за постигане на тази цел.

Водач на листата за общински съветници е адвокат Йордан Иванов, следван от Веселина Александрова, председател на пловдивската организация „Да България“ и Добромира Костова – Зелено движение.

По-късно ще бъде обявена и пълната листа с кандидатите за общински съветници.

Още от категорията

Борисов и 3-ма министри в карантина, излезе нова заповед с анти-ковид мерки

Карантина за премиера и 3-ма министри заради коронавирус на Николай Нанков РЗИ София е наложила карантина на всички близки контактни лица на зам.-министър Николай Нанков, който е с установен COVID-19.  Сред контактните са премиерът  Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският министър..

обновено на 23.10.20 в 22:47

Условна присъда за пияния шофьор, опитал да подкупи полицаи с кюлче злато

Пловдивският окръжен съд даде 2-годишна условна присъда на мъжа, заловен да кара пиян и опитал да подкупи полицаите със златно кюлче. Тъй като подсъдимият призна изцяло вината си, съдебният процес се проведе по съкратеното производство, а присъдата му се намали с една трета. Книжката на 59-годишния шофьор се отнема за 3 години, като той..

обновено на 23.10.20 в 22:47

Община Пловдив затяга контрола за носене на маски

Общинските структури ще подпомогнат усилията за затягане на контрола в градския транспорт и малките квартални магазини, където масово се нарушава заповедта на министъра на здравеопазването за носене на маски.  Това стана ясно след днешното онлайн заседание на Общинския кризисен щаб.  Само през последните пет дни „Общинска полиция“ е извършила над..

публикувано на 23.10.20 в 16:37

Расте броят на заразените с ковид ученици в Пловдивска област

140 са новите случаи на COVID-19 в  Пловдивска област за изминалото деннощие. Сред тях има 9 нови заразени медици -  трима   лекари в болничната помощ, двама общопрактикуващи лекари , един лекар на частна практика, двама  дентални лекари и един санитар.  Продължава да расте броя на заболелите ученици в областта. Нови четири паралелки в..

обновено на 23.10.20 в 15:11

Млади стоматолози положиха Хипократовата клетва

145 магистри по дентална медицина от Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в Пловдив положиха Хипократовата клетва и получиха дипломите си. Това стана на тържествена церемония в присъствието на много гости и официални лица от Пловдив, страната и чужбина. Седем дипломанти бяха наградени за отличния си успех над (5.50) от..

публикувано на 23.10.20 в 15:03