Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Рекорден брой златни медали за иновации на Панаира в Пловдив

С безпрецедентен резултат завърши конкурсът за иновативни продукти представени на техническия  панаир в Пловдив. Най-високото пазарно отличие в българската индустрия спечелиха  39 от общо 40 експоната.  

Всички претенденти представиха изделия от ново поколение, отговарящи на световните стандарти. В разработките за включени високи технологии и творчески идеи, а продуктите надминават очакванията на потребителите и се намират на границата между настоящето и бъдещето, коментира главния директор Международен панаир Пловдив на д-р Иван Соколов и заместник-председател на  журито, оглавявано от председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически контрол Петър Горновски. 

Най-много са отличията в  категория „Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии и телекомуникации“ и раздел „Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“. 

Сред победителите са и изделия, които не са предназначени за индустрията, а за обучение, туризъм, комфорт в дома.  Международният технически панаир продължава до събота  с участието на близо 600 фирми от цял свят.


Още от категорията

Мая Манолова и Дани Каназирева подкрепиха протестиращите от Белащица

Над сто души  от Белащица и околните селища протестират пред Община „Родопи“ срещу добива на инертни материали от кариерата над селото.   Хората са издигнали плакати срещу концесията - "Нова концесия в Белащица и региона е сигурен път към екокатастрофа!" "Искаме чиста природа в България като в Швейцария!", гласят част от  лозунгите. На..

публикувано на 27.02.20 в 10:41

Тържествена сесия на ПОС за 150 години Българска екзархия

Заседанието на Общинския съвет в Пловдив започна с тържествено отбелязване на 150-ата годишнина от създаването на Българската  екзархия. На събитието, инициирано от Пловдивския Граждански клуб, присъстваха митрополит Николай и трима бивши кметове на Пловдив – Иван Тотев, Иван Чомаков и Тодор Петков.  Митрополит Николай произнесе 20-минутно слово за..

обновено на 27.02.20 в 10:17

Въвеждат безкондукторно таксуване и по линия 66

От началото на следващата седмица в  автобуси по линия №66  в Пловдив се въвежда безкондукторно таксуване.  Директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Пламен Вълков съобщи, че в  продължение на седмица контрольорите ще помагат на пътниците да си купят билети от монетните автомати или да чекират  своите карти на валидаторите...

публикувано на 27.02.20 в 10:17

Над сто души на протест срещу кариерата над Белащица

Пореден мирен протест организират днес жители на Белащица и околните селища против добива на инертни материали от кариера над селото.  Той се провежда пред сградата на община „Родопи“, където са се събрали над сто души  с плакати срещу кариерата и концесионера.   На мястото в тяхна подкрепа пристигна бившият държавен омбудсман..

обновено на 27.02.20 в 10:05

Институциите набелязват конкретни мерки срещу заразата

В Областната администрация ще се проведе работна среща във връзка с предприетите мерки срещу коронавируса. В Пловдив и областта няма регистриран случай на заболяването Срещата се свиква със заповед на РЗИ  във връзка с обявената от Световната здравна организация "спешност"  за общественото здраве от международно значение по отношение на..

обновено на 27.02.20 в 09:46