Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно-белият експрес мина и през Бистрица!

Локомотив (Пд) постигна седмия си успех от началото на сезона. "Смърфовете" се доближиха на четири точки от лидера Лудогорец, след като тази вечер селекцията на Бруно Акрапович очаквано спечели визитата си на последния Витоша (Бистрица) с 3:2. Точни за успеха на пловдивчани бяха Алмейда, Георги Илиев и Димитър Илиев от дузпа. Опонентите им се бориха мъжки, но двата гола на Кабов и Бонев попаднаха в такива моменти от мача, че трудно можеха да спасят "тигрите" от поредното поражение.

 Резултата откри Алмейда в 33' с глава след центриране на Георги Илиев добре от дясно.

В 53' Георги Илиев удвои преднината на черно- белите с мощен диагонален удар. За кратко Витоша се върна в мача със страхотен гол на младока Атанас Кабов в 54'. Десет минути по- късно Кабов фаулира Карагарен и съдията показа бялата точка.

Митко Илиев бе безпогрешен за 1:3.

В даденото от съдията продължение Витоша стигна до втори гол, дело на Венци Бонев.

Така Локомотив има в актива си 23 точки и е на 3- то място с 4 точки пред ЦСКА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев се прицели в шведски бранител

Спортно-техническото ръководство на “Ботев” проявява сериозен интерес към 25-годишния шведски защитник Аксел Норен, твърди местното издание Expressen.se. Централният бранител е част от тима на “ГАИС” (Гьотеборг), който се намира в средата на класирането в елита на скандинавската страна. През настоящата кампания 184-сантиметровият играч има изиграни 25..

публикувано на 09.10.24 в 18:03

Неприятна контузия в Ботев Пд

Футболистът на Ботев (Пловдив) Антонио Перера е със скъсани кръстни връзки и ще се подложи на операция. Полузащитникът се очаква да отсъства в следващите 6-7 месеца. Перера напусна терена принудително в мача срещу Левски. След проведените детайлни изследвания са установени скъсани предни кръстни връзки. Перера ще се подложи на операция в Испания в..

публикувано на 09.10.24 в 18:00

Бизнесменът Иван Пашов покани Крушарски на среща

Бизнесменът Иван Пашов излезе с отворено писмо до мажоритарния собственик на Локомотив Пловдив Христо Крушарски и до цялата „черно-бяла“ общност, с което изрази готовност да помогне на клуба, след като Крушарски обяви спирането на финансирането на „смърфовете“ от своя страна. Пашов обяви готовност да придобие дяловете на Крушарски и го покани на среща...

публикувано на 09.10.24 в 16:27

Локомотив ще изиграе контрола в събота

Отборът на Локомотив Пловдив намери съперник, с когото да изиграе контрола по време на шампионатната пауза. Черно-белите ще премерят сили с Арда (Кърджали). Спарингът е насрочен за събота (12 октомври). Все още се уточнява часът и мястото за срещата, като това ще бъде съобщено по-късно. Не е ясно и дали треньорът на пловдивчани Любослав Пенев ще поиска..

публикувано на 08.10.24 в 18:01

Ботев промени контролата с Крумовград

Ботев (Пловдив) обяви промяна на началния час на контролата с Крумовград. Ето какво обявиха “жълто-черните”: Промяна в началния час на приятелската среща с Крумовград: Предвиденият за събота (12 октомври) двубой между Ботев и Крумовград ще започне в 12 часа, а не в 17 часа, както беше обявено по-рано. Мачът ще се изиграе на Футболен комплекс..

публикувано на 07.10.24 в 17:59