Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изявление на собственика на Ботев (Пловдив)

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов излезе със специално обръщение до привържениците на тима на официалната страница на клуба. Публикуваме го без редакторска намеса.

Уважаеми ботевисти,

Искам да споделя разочарованието си с всички привърженици, милеещи за любимия ни Ботев Пловдив, както и да им благодаря за подкрепата, която оказват, независимо от слабата игра на представителния мъжки отбор.

Когато поех контрола над Ботев Пловдив, атмосферата в клуба беше, меко казано, отровна. Първостепенната ми задача бе това да се промени. Подадох ръка, проведох редица разговори с треньорския щаб и ръководството на клуба, назначих спортен директор и консултант, осигурих финансово спокойствие на футболисти, треньори и служители чрез своевременно заплащане на възнаграждения и бонуси. Направихме, по всеобщо мнение, една от най-добрите зимни подготовки за последните 5 години.

След класиране във финалната шестица последва спад в представянето на отбора, завършил с изгубения финал за купата – все още болна за мен тема.

В търсенето на позитивна промяна последва смяна на тогавашния треньорски екип. През лятната пауза се разделихме с някои играчи, привлякохме нови, преподписахме с най-изявените ни футболисти, увеличихме възнагражденията им, за да ги мотивираме допълнително и отхвърлихме сериозни оферти за продажбата им. Това беше направено с единствената цел да запазим ядрото и боеспособността на отбора. Назначихме нов треньор с отлична визитка, прилагащ, по мнение на специалисти и футболисти, модерни тренировъчни методи.  Атмосферата в отбора се разведри, но резултати липсват …

Съвсем скоро рестартирахме и строителството на стадион „Христо Ботев“.

Чух безброй упреци по мой адрес. От всяка тема, свързана с отбора, се раждат непрестанни интриги и инсинуации, които вредят на имиджа на клуба. Сега се искат оставки – на треньорски щаб, на директори, на мен…

Направих си труда да погледна безпристрастно чисто спортните резултати, опирайки се на сухата статистика. Ето какво сочи тя за изминалата до момента 2019 година:

При предходния спортно-технически щаб от 16 шампионатни мача отборът е постигнал 3 победи и е вкарал 13 гола.

С настоящия спортно-технически щаб от 11 шампионатни мача отборът е постигнал 2 победи и е вкарал 9 гола.

Аз считам, че не само ръководители и треньори носят отговорност за тези резултати. Считам, че джентълменски изпълнявам поетите към футболистите от представителния мъжки отбор ангажименти, но не срещам подобно отношение от тяхна страна.

Днес, в присъствието на трима от членовете на Съвета на директорите, проведох среща със спортно-техническото ръководство на клуба, пред което изразих недоволството си от незадоволителното представяне на отбора, след което изслушах подробния анализ за неговото представяне. Поставих условие за задължителна промяна в игровия облик на отбора в краткосрочен и средносрочен план, изготвяне на план за интегриране на млади играчи от школата в представителния мъжки отбор и поех ангажимент да се срещна лично с футболистите.

Своевременно ще Ви информирам за мерките, които ще предприема.

С уважение,

Георги Самуилов



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С грижа и любов за четириногите

"Хомеопатия за четириноги любимци" е първото по рода си издание за сферите на приложение на хомеопатичния лечебен метод във ветеринарната практика. Този наръчник е предназначен за употреба както от ветеринарни хомео­пати, така и от ветеринарни лекари и стопани на кучета и котки без допълнителна специализация по хомеопатия. Той е надежден справочник за..

публикувано на 30.04.24 в 13:11

Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Това съобщиха официално от клуба, като повече информация ще бъде предоставена на специална пресконференция на 7-ми май от 10:00 часа в залата на..

публикувано на 30.04.24 в 12:46
Футболистите на

Волен Чинков ще ръководи реванша "Ботев" - ЦСКА

Волен Чинков получи наряд за полуфиналния мач-реванш от турнира за Купата на България между Ботев (Пловдив) и ЦСКА. Двубоят на „Колежа“ е от 18:45 часа в сряда и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първата среща на Националния стадион "Васил Левски" завърши с победа на „канарчетата“ с 1:0. Асистенти на Чинков ще бъдат Иво Колев и Дениз Соколов, а..

публикувано на 30.04.24 в 08:42

Ясен Танев за инициативата на ЕЦИХ "Тракия"

 Днес от 17.30 на ул."Драва"2 Европейския цифров информационен хъб "Тракия" организира среща на тема "Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това".  С АйТи експерта от хъб "Тракия" - Ясен Танев говорихме за събитието.  В резюме той представи накратко предприемачеството като житейска стратегия и с какво Европа може да..

публикувано на 29.04.24 в 17:25

"Спартак" разби с 4:0 "Сокол" и запази върха на Югоизток

"Спартак" (Пловдив) разби с 4:0 закъсалия "Сокол" (Марково) в среща от 32-ия кръг на Югоизточната Трета лига. По този начин "гладиаторите", водени от Иван Кочев, запозиха лидерската си позиция с актив от 80 точки, с 2 повече от втория "Саяна" (Хасково) и 3 пред ОФК "Несебър". Антон Маргаритов откри резултата в 28-ата минута. Няколко минути по-късно..

публикувано на 29.04.24 в 16:38