Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ДАНС влезе в ДАИ - Пловдив

| обновено на 02.10.19 в 15:40

ДАНС проведе акция в ДАИ – Пловдив по разледване след сигнали за корупция. Иззета е голям обем документация и електронни информационни носители. 

Прокуратурата потвърди за акцията.  Случаят визира разкрита корупционна схема, по която  превозвачи  са се отървавали от наложени им солидни глоби. 

Заради операцията работата на автомобилната инспекция е била преустановена, много служители са били  разпитани, има и отведени. 

Операцията на ДАНС прекрати и обслужването на фирми и граждани.  

По този повод шефът на областната дирекция на МВР – Пловдив Йордан Рогачев отрече тя да е по техен сигнал, понеже полицията води съвсем друго разследване, макар и също в транспортния бренш, но за корупционни практики в автошколи за подготовка на шофьори. 

„Това е съвсем отделна операция на Държавната агенция "Национална сигурност", за която ние не сме уведомени и няма  общо с полицейското разследване от няколко седмици за нарушения и злоупотреби в няколко пловдивски автошколи“. 

По думите му разследването визира корупционни практики за фиктивно провеждане на шофьорски курсове и изпити и продължава и в момента. 


Още от категорията

Оздравелите oт COVID-19 в Пловдив с 3-ма повече от новозаразените

15 или с 3-ма повече са оздравелите от коронавирусна инфекция в област Пловдив в сравнение с нворегистрираните 12 случая за последното денонощие. Това показва справката на РЗИ Пловдив.  Според нея през изтеклото денонощие няма новодиагностицирани медици, нито  починали пациенти с коронавирус.  Новоустановените са на възраст от 34 до 81 години,..

обновено на 26.09.20 в 16:42
Миг-29 и Ф-16 на АБ

Миг-29 и Ф-16 охраняват заедно от днес небето на България

От днес охраната на въздушното пространство на България се усилва с американски изтребители Ф 16.  Съвместната мисия заедно с българските самолети МИГ 29 ще се изпълнява до 30 октомври съгласно решение на Министерския съвет.  6-те американски изтребителя се пребазираха в авиобаза Граф Игнатиево на 18 септември и взеха участие в международната..

обновено на 26.09.20 в 16:42
Илюстративна снимка

Изборните книжа са вече в ОИК Септември, Стрелча, Белово и Първомай

Пристигнаха изборните книжа в общинските избирателни комисии в Септември, Стрелча, Белово и Първомай, където утре ще се проведат частични избори за кмет. Навсякъде вотът ще протече при спазване на строги противоепидемични мерки, обявиха председатели и представители на комисиите.  В Септември  30 секции и две подвижни ще очакват около 21 хиляди и..

обновено на 26.09.20 в 16:42

Обявиха оранжев код за Смолян, жълт за Пловдив и Пазарджик

Оранжев код предупреждава за обилни валежи и вятър в област Смолян, а с жълт код за потенциална опасност от силен вятър са областите Пловдив и  Пазарджик, съобщиха от Националния Институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Опасното време с валежи и вятър, освен в Смолян, се прогнозира и за районите на Благоевград и Кърджали. В трите области се..

обновено на 26.09.20 в 16:42

Цветни пейки под формата на букви пред Пощата

Цветни пейки под формата българските букви се появиха пред Централната поща в Пловдив. Те ще гостуват на Фестивала „Пловдив чете“, който се открива в понеделник и предлага богата програма с представяне на издателства, авторски премиери и литературни четения.  В основата на проекта за разноцветните пейки, познати още като Скрити букви, е Кирил..

публикувано на 26.09.20 в 16:40