Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ДАНС влезе в ДАИ - Пловдив

| обновено на 02.10.19 в 15:40

ДАНС проведе акция в ДАИ – Пловдив по разледване след сигнали за корупция. Иззета е голям обем документация и електронни информационни носители. 

Прокуратурата потвърди за акцията.  Случаят визира разкрита корупционна схема, по която  превозвачи  са се отървавали от наложени им солидни глоби. 

Заради операцията работата на автомобилната инспекция е била преустановена, много служители са били  разпитани, има и отведени. 

Операцията на ДАНС прекрати и обслужването на фирми и граждани.  

По този повод шефът на областната дирекция на МВР – Пловдив Йордан Рогачев отрече тя да е по техен сигнал, понеже полицията води съвсем друго разследване, макар и също в транспортния бренш, но за корупционни практики в автошколи за подготовка на шофьори. 

„Това е съвсем отделна операция на Държавната агенция "Национална сигурност", за която ние не сме уведомени и няма  общо с полицейското разследване от няколко седмици за нарушения и злоупотреби в няколко пловдивски автошколи“. 

По думите му разследването визира корупционни практики за фиктивно провеждане на шофьорски курсове и изпити и продължава и в момента. 


Още от категорията

ВиК изгражда дублиращите кладенци, за да има чиста вода за Брестовица

ВиК – Пловдив започна изграждането на дублиращите тръбни кладенци  за питейно - битово водоснабдяване на с. Брестовица, снабдени с потопяеми помпи, електрозахранване и автоматика.  Стартът бе даден от областния  управител  Дани Каназирева и  управителя на водното дружество Спартак Николов. Новите водоизточници ще са три,  ще дублират старите и се..

публикувано на 26.02.21 в 15:28

Пловдив иска общ фонд да събира пари за депото в Цалапица

Община Стамболийски през март ще изплати задълженията си за ползването на регионалното депо за отпадъци край Цалапица. Това бе съобщено на днешното заседание в община Пловдив на Регионалното сдружение за управление на отпадъците.  От другият длъжник-община „Родопи“ са изразили готовност да платят частично задължението си.   Преди година кметът..

публикувано на 26.02.21 в 14:02

Пловдив очаква близо 10 милиона лева от общинска собственост

9 милиона 936 хиляди лева са очакваните от местната власт в Пловдив приходи от общинската собственост през тази година. Програмата за управлението й ще се обсъжда и гласува на сесия на Общинския съвет във вторник, когато ще се приеме и бюджетът на града за 2021-ва година.  От наеми на жилища общината очаква да събере 1,5 милиона лева, а от..

публикувано на 26.02.21 в 13:55

Изправят пред съда рецидивист за грабеж

Прокуратурата повдигна обвинение на 33-годишен рецидивист за грабеж на пари.  Прес септември, миналата година в условията на опасен рецидив той издърпал порфейл от ръцете на 58-годишен мъж и избягал. В порфейла имало 1600 лева, от които 500 крадецът дал на двама свидетели, за да не го издадат на полицията, а другата част похарчил за мобилен..

публикувано на 26.02.21 в 13:13

50 000 гласа на изборите в Пловдив поиска ГС на БСП от Нинова

"Защо бе подменена листата на градския съвет на БСП", попита Димитринка Вакрилова, временен лидер на БСП в Пловдив. Тя каза, че няма проведено заседание на контролната комисия на партията, което да е легитимно и да направи вярна оценка на тяхната листа, гласувана на конференция през февруари.  Няма нарушение от нас, взетите решения са..

публикувано на 26.02.21 в 12:23