Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Здравното министерство проверява смъртта на едноседмично бебе в Пловдив

Бебе на 8 дни от село Боянци почина в УМБАЛ „Св. Георги“. То е транспортирано по спешност в Пловдив от Асеновградската болница с влошени показатели. Здравният министър Кирил Ананиев назначи проверка по случая.

Бебето е докарано в Спешния сектор на асеновградската болница със затруднено дишане, а при прегледа лекарите открили мляко в трахеята му, обясни управителят на асеновградската болница д-р Иван Червенков.. След извършване на необходимите процедури, детето, придружено от лекарски екип е транспортирано в Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Св. Георги“. То е било с влошени показатели и въпреки опитите за реанимиране час по- късно е починало. Направена е аутопсия, но все още резултати от нея няма. Очакват се и данните от хистологичното изследване.

Бебето е родено в Акушеро-гинекологичното отделение на болницата в Асеновград, а родителите му са от село Боянци. Раждането е преминало нормално и след пет дни престой е изписано напълно здраво, каза още д-р Червенков.  Той допълни, че е проверена цялата документация по случая и не е установен никакъв проблем. До момента няма предявени обвинения от страна на родителите. 

Още от категорията

Пловдив задържа банковата гаранция на испанците от "Индра"

Община Пловдив е изтеглила банковата гаранция от 490 000 лева, внесена от испанската фирма „Индра“, която изгради електронната билетна система в градския транспорт и GPS- свързването с Центъра за управление на трафика в града, съобщи заместник – кметът Тодор Чонов.  „Юридическият екип подготвя и други допълнителни стъпки за защита интересите на..

обновено на 03.12.20 в 16:57

Заловиха крадец на антикварни вещи

По „горещи следи“ пловдивски криминалисти задържаха крадец, откраднал старинна златна монета от 500 куруша, която продал в Костинброд. Схема за кражба на златни накити и ценни предмети, организирана от опитен рецидивист  от Берковица разкриха служители на Четвърто районно в Пловдив.  В началото на миналия месец в управлението бил получен..

публикувано на 03.12.20 в 16:56

"Бизнесът за Пловдив" с дарение за Центъра за спешна помощ

Сдружението с нестопанска цел "Бизнесът за Пловдив" предколедно включи в дарителските си инициативи, предприети във връзка с борбата срещу коронавируса, и Центъра за спешна медицинска помощ – Пловдив. Сдружението осигури за мобилните екипи на спешния център специални пулсоксиметри от най-висок клас.  С уредите за измерване на пулса и..

публикувано на 03.12.20 в 14:26

Арестуваха бракониери, убили сръндак край Кричим

Двама бракониери са задържани в ареста на полицейското управление в Стамболийски. Мъжете убили и разфасовали сръндак край Кричим. Служители на Държавно ловно стопанство „Тракия“ съобщили в полицията за незаконен лов в землището на Кричим. Двама мъже, членуващи в местната  ловна дружинка, предприели самоволните действия против правилата и..

публикувано на 03.12.20 в 14:16

337 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив и областта

5-има медици са сред заразените с коронавирус нови 337 случая в Пловдивска област. В болничната помощ са заболели 1 лекар, 1 медицинска сестра, 1 акушерка и 1 санитар,  а в  извънболничната  - 1 дентален лекар на частна практика. За изминалото денонощие от Спешна помощ са хоспитализирани 8 болни в областта и 30 в Пловдив, оставени на домашно..

публикувано на 03.12.20 в 14:05