Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бобтейлът Мон с почетна грамота от Общината за Деня на животните

Мот е първото у нас куче терапевт

4
Бобтейлът Мон
Снимка: Антония Попова - Миховска, Радио Пловдив

На 100% е запълнен приюта за безстопанствени кучета на Пазарджишко шосе. Тази година се очаква ръст с 30% на хората, които осиновяват бездомни кучета, съобщи директорът на Зооветеринарния комплекс в Пловдив Георги Божев по повод отбелязването на международния ден за защита на животните. 

Голямата атракция в деня на отворените врати в приюта беше първото у нас куче терапевт Мон, което подпомага лечението на онкоболни деца, възрастни хора, пациенти с физически и умствени увреждания и такива с неврологични заболявания.

Бобтейлът получи благодарствена грамота от Община Пловдив за безрезервната си любов към децата и дългогодишна благотворителна дейност в подкрепа на Отделението по детска онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги“. 

Първото куче терапевт и неговата стопанка Велислава Костадинова се включват и в благотворителната кампания за набиране на средства за изграждане на педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на лечебното заведение. За строителството са необходими около 10 милиона лева.

Посвещаваме голяма част от времето си да разпространяваме проекта сред българските граждани. Всеки желаещ може да направи дарение на дарителската сметка или да чрез есемес, а начините затова са изписани подробно във фейсбук страницата на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, обяви стопанката на кучето Велислава Костадинова.

До момента са събрани над 55 000 лева за изграждането на педиатричния комплекс, а най-големите дарители са пловдивските ученици, които се включиха в кампанията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Горещо в цялата страна, в Пловдив 37°

Новата седмица започва със слънчево време, а максималните температурите ще са с няколко градуса по-високи от последните дни и ще са между 34° и 39°. Жълт код за високи температури днес издаде Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи з а цялата страна . Днес времето ще е слънчево. Ще духа слаб, в източните райони -..

публикувано на 12.08.24 в 08:41

Протест пред парламента срещу политизацията на МВР

Полицаи от цялата страна се събират на протест в София. Пред сградата на Народното събрание те ще изразят недоволството си от: „безпрецедентен опит за употреба на министерството на вътрешните работи.“  Служителите на реда са категорични, че "МВР не е и няма да бъде маша в политическите битки".  Очаква се на площада да се съберат не само служители..

обновено на 12.08.24 в 08:29

Военно занятие по алпийска подготовка в центъра на Смолян

101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски ще проведе отворено занятие по алпийска подготовка. Военнослужещите ще разиграят занятието от 9 часа пред Родопския драматичен театър в Смолян.  Ще бъдат демонстрирани алпийски техники за спускане по алпийски „тролей”. Ще бъде показано алпийско оборудване и на въоръжение: АК, ПК, пистолет „SIG..

обновено на 12.08.24 в 08:28

Предстои зрелищен звездопад, днес е пикът на метеорния поток "Персеиди"

Днес е максимумът на метеорния поток "Персеиди" за тази година. Той ще настъпи от около 16 до 19 часа. Луната е едва в първата си четвърт, няма да свети силно и звездният дъжд ще може да се наблюдава добре. Специалистите съветват наблюдението да бъде сред природата, далеч от светлините на населените места. "Персеиди" е интензивен поток с..

публикувано на 12.08.24 в 08:22

Панагюрище ще чества 75 години от откриването на златното съкровище

Община Панагюрище подготвя специална програма, посветена на 75-ата година от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. Честванията ще се проведат от 2 до 8 декември под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова, съобщи пред БТА кметът на Община Панагюрище Желязко Гагов.  Програмата започва с Дионисиеви празници - фестивал..

публикувано на 11.08.24 в 15:59