Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ВМЗ Сопот разширява стокообмена си с Египет

През 2020 година ВМЗ Сопот ще увеличи многократно стокообменът с египетски фирми, стана ясно след посещение на ръководството на дружеството в арабската страна.

Председател на Съвета на директорите  Атанас Богданов и изпълнителният директор на държавното дружество д-р инж. Иван Гецов проведоха среща с министъра на военното производство Мохамед ал-Асар и неговия екип.

Те са представили продуктовата гама на завода и са обсъдили  формите на сътрудничество между българската оръжейница и военните заводи към египетското Министерство на отбраната.

Поставихме началото на съвършено ново ниво на взаимоотношения, основано на доверие, коректно партньорство и реални резултати“, коментира изпълнитеният директор на ВМЗ  инж. Иван Гецов.


Още от категорията

Проверяват масово агнешкото месо в Пазарджик

Областната агенция по безопасност на храните в Пазарджик започна засилени проверки за качеството на агнешкото месо, което се предлага в търговската мрежа. Засилени проверки преди Великден ще се извършват и в цеховете за производство на козунаци и пакетиране на яйца. Според проверяващите е важен и контролът на клиентите. Агнешкото месо може да се..

публикувано на 14.04.21 в 11:11

Кабинетът даде 1 млн. лв. за Мулдавския манастир

Правителството отпусна 1 076 340 лв. за консервация и реставрация на Мулдавския манастир „Св. Петка“ в община Асеновград.  Манастирът е основан през 14-ти век и е паметник на културата с национално значение, но преди време там избухна голям пожар и възстановителните дейности още не са приключили.  „Започнали сме, много сме напреднали, но..

публикувано на 14.04.21 в 10:51

270 са новите случаи на коронавирус в Пловдивска област

18 процента от тестовете за коронавирус са  положителни, като за денонощието са регистрирани нови 2 944 случая. Пробите са общо 16 242, отчитат от Единния информационен портал.  270 от новозаразените са в област Пловдив , в Пазарджик – 124.  В Смолян  са регистрирани 41 заразени. Сред тях  е мединска сестра от детско заведение в община..

обновено на 14.04.21 в 10:41

Започва ремонт на пътя Пазарджик – Белово

Заради започващия първи етап от ремонта на път I-8 София – Белово – Пазарджик – Пловдив от днес се въвежда временна организация на движението, съобщиха от Областното пътно управление. Поради пълното затваряне на участъка от пътно кръстовище за Септември и  Варвара до кръстовището за Велинград в село Звъничево се препоръчват следните обходни..

обновено на 14.04.21 в 10:41

Митничари откриха фалшиви части за мобилни телефони

Над 3 600 "маркови" части за мобилни телефони задържаха пловдивските митничари в камион с турска регистрация. Товарният автомобил превозвал  части за телефонни апарати от Турция за България. Проверката е  установявила, че стоката отговаря на описаното в документацията на стоката, но част от нея носи логото на търговска марка.  В 147 кашона са..

публикувано на 14.04.21 в 10:13