Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мълвата за отнемане на деца от училище достигна и Пазарджишко

| обновено на 09.10.19 в 10:44
Снимка: БГНЕС

Мълвата за отнемане на деца от училище достигна и Пазарджишко. Засегнати са две учебни заведения в Пещера и училището в ромския квартал на град Пазарджик. Част от децата отсъстват от учебните занятия.

Сигналът за отнемането на деца от училище е тръгнал в Пещера от вчера, но паниката сред родителите бързо е била овладяна, каза началникът на образованието към община Пещера Диана Балканджийска. 

„Някои казват, че от Фейсбук са видели нещо, други казват, че някой е дошъл да им каже, но за съжаление, не можахме да разберем“, посочи тя.

Слухът е засегнал и голямото училище в пазарджишката ромска махала „Кирил и Методий“.

Директорът Веселин Чавдаров:

„Дойдоха две майки и казаха: „Господин Чавдаров, носи се слух, че две деца са откраднати и дойдоха може би десетина майки. Слухът се носи в най-крайната точка на квартала, така наречената Токай махала, там, където са най-бедни и неуки“.

Медиатори работят на терен в ромските махали. Полицията разследва разпространяването на слуховете.

Още от категорията

Откриха жив изчезналия младеж от Смилян

Шофьор откри изчезналия Ивелин Узунов от смолянското Смилян. Минчо Качаманов, който превозва безалкохолни напитки, е видял движещ се силует по пътя от село Чокманово към Смилян и разпознал издирвания мъж. Здравословното му състояние е добро. Младият мъж напусна дома си в събота сутринта и от тогава нямаше връзка с него.  След като близките му подали..

публикувано на 29.09.20 в 21:20

Илия Кирчев напуска зам.- кметския пост на Пловдив

Илия Кирчев напуска зам.- кметския пост в Община Пловдив. Утре е последният работен ден на Кирчев, който отговаряше за финансите, здравеопазването, стопанските дейности и екологията в кметския екип на Здравко Димитров.. „Получих много добро предложение за работа и съм в процес на преговори, които ще приключат следващия месец", обясни Илия..

публикувано на 29.09.20 в 16:28

Съдът в Пазарджик глоби мъж за нападение над лекар в Спешното

1800 лева глоба наложи Районният съд в Пазарджик на 35-годишния Стефан Стоянов за нападение над лекар от Спешно отделение в областната болница. Делото се гледа по реда на съкратеното следствие без разпит на свидетели и вещи лица, след като подсъдимият призна вината си.  На 5 февруари 2020 г.  Стоянов е нападнал и причинил лека телесна повреда на..

публикувано на 29.09.20 в 16:07

Трима гимназиални учители в Пловдив са с коронавирус

Трима гимназиални учители от различни училища в Пловдив са с коронавирус.  Учител от Професионалната гимназия по електротехника и електроника  е диагностициран с коронавирус, съобщиха от Областния кризесен щаб. Преподавателят на децата от 9-ти и 10-ти клас е диагностициран вчера, а за последно е бил на работа в петък.  Състоянието му добро, но ще бъде..

публикувано на 29.09.20 в 15:20

Съдът разпитва свидетели и вещи лица по делото срещу д-р Иван Димитров

По общия ред и с разпит на всички свидетели, експерти и вещи лица стартира възобновеният процес срещу д-р Иван Димитров, подсъдим за убийството на крадеца Жоро Джевизов, когото застреля в имота си. До тук се стигна, след като пловдивският Апелативен съд върна делото отначало, заради открити множество процесуални нарушения.  На първа..

публикувано на 29.09.20 в 13:58