Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма напрежение в Куклен, всички деца са на училище

В Куклен всичко е нормално. Всяка сутрин коментираме с майките случващото се в Сливен и Ямболско. В Куклен няма деца, които да не посещават училище или детска градина. Това заяви Мариана Рангелова, здравен медиатор в социална фондация „Инди Рома 97“ по повод фалшивите новини, които създадоха сериозна паника сред ромите в различни градове на страната.

Лесно е тези хора да повярват на фалшиви новини. В днешно време знаете – всичко се монтира, всичко може да бъде излъчено в социалните мрежи. Явно по-уязвимите и необразовани хора няма как да преосмислят, че това е фалшива новина, коментира Мариана Рангелова.

Тя подчерта, че в Куклен не се е стигнало до паника, тъй като там медиатори работят с ромското население и те знаят, че образованието е много важно за деца им.

Цялото интервю с Мариана Рангелова можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

Можеше да се комуникира с престилка, а не - с униформа

„Очаквах премиерът да не пропусне възможността да ни благодари, защото представям 15 членове на Медицинския експертен съвет и над 60 консултанти  и наши сътрудници от цяла България. Ние се появихме във важен момент за цялата държава  и работихме безкористно.“ Това заяви председателят на Националния медицински щаб и професор по белодробни..

обновено на 05.06.20 в 16:43

Коронакризата ни даде възможност за е-образованието

Виртуална панорама на професионалното образование организира Регионалното управление на образованието. Целта на онлайн изложението е кариерно ориентиране на кандидат-гимназистите. За първи път седмокласниците и техните родители ще могат да се ориентират в избора си на професионално образование – заяви в интервю за Радио Пловдив..

публикувано на 05.06.20 в 15:37

Жалбите скочиха рязко през последните месеци

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати информация до председателя на парламента Цвета Караянчева и председателката на правната комисия Анна Александрова във връзка с многобройните жалби, в които гражданите се оплакват от тормоза, който им оказват фирмите за събиране на вземания (колекторите) и фирмите за бързи кредити.  Доц. Ковачева подчертава, че..

публикувано на 05.06.20 в 14:15

Опасността от коронавируса не е преминала, с маски на закрито

Регистрираните нови случаи с коронавирус у нас са 34, според данните на  https://coronavirus.bg/bg/ Бавно и методично напредваме към новата нормалност, която наложи коронавирусната епидемия. За мащабите и резултатите на битката с Ковид-19 говорим с проф. д-р Марияна Стойчева  от Катедрата по инфекциозни болести и паразитология на Медицински..

обновено на 05.06.20 в 11:13
Георги Киряков

Разцеплението в ГЕРБ е като това някога в СДС, и в БСП

Накъде след комиксите на Божков, неадекватността на КЕВР за цените на горивата, за НОЩ и оставаща активност, за властта и реакциите в криза, разговор с политолога  Георги Киряков .  Той отбеляза, че особено важна за част от българските потребители е темата за цената на парното, защото тя е поставена в контекста на намаляване на цените на газа и..

публикувано на 05.06.20 в 08:54