Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Последна сесия проведе Общинския съвет в Асеновград

Заместник кметът инж. Петър Бояджиев временно ще изпълнява длъжността кмет на община Асеновград. 

Предложението бе гласувано на днешното, последно за този мандат заседание на Общинския съвет. Бояджиев ще остане на поста до полагане на клетва и встъпване в длъжност на новоизбрания кмет.

Съветниците гласуваха и отпускане на еднократна социална помощ на нуждаещи се граждани, както и средства за закупуване на глюкомери и ваксини по повод Световния ден за борба с диабета.


Още от категорията

Изправят пред съда фермерка за "усвояване" на европари

Прокуратурата повдигна обвинения срещу 42-годишна фермерка за подадени от нея неверни данни на земеделски площи за получаване на европейски субсидии.  Жената от Стамболийски в качеството си на управител на 4 фирми подала документи за общо 108 парцела с площ от общо 860 дка в землищата на Стамболийски и Ново село. Тя декларирала неверни данни пред..

публикувано на 24.09.20 в 16:25

Българската икономика се изправя след ковид - спада

След спада от средата на годината очакваме възстановяване на българската икономика през последните две тримесечия на годината. Това заяви при посещението си в Пловдив министърът на икономиката Лъчезар Борисов, като отбляза, че у нас се  реализират сертифицирани проекти за над 700 милиона лева, а някои от тях са в Пловдив.  „В момента..

публикувано на 24.09.20 в 14:02

Д-р Пламен Фотев начело на Онкото, според кмета изборът е на ГЕРБ и Иван Тотев

Доктор Пламен Фотев беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на КОЦ-Пловдив. Предложението на ГЕРБ и Кауза Пловдив беше прието с 37 гласа „за“.  В предложението е записано, че не се одобрява класирането на кандидатите за конкурса и се обявява нов.  Председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев заяви, че е необходим равноотдалечен..

обновено на 24.09.20 в 13:43

Президентът увери, че компромиси с националната сигурност не може да има

Като изключително ползотворна определи президентът Румен Радев ролята на международното ВВС учение "Тракийска пепелянка" на българска територия.  "То е решителна стъпка към най- голямото предизвикателство пред бойната ни авиация - усвояването на новия изтребител Ф 16", подчерта върховният главнокомандващ .  Той обаче..

обновено на 24.09.20 в 13:18

Промяна на върха в Спортния диспансер

Доктор Влатко Глигоров беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина. Той заема мястото на доктор Ненко Ненков, който беше освободен от поста. Решението беше гласувано от ОбС. Доктор Глигоров заяви пред Радио Пловдив, че първото нещо, което ще направи е да се запознае с..

публикувано на 24.09.20 в 13:15