Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мръсната среда, задръстванията и корупцията дразнят пловдивчани

Като основни проблеми на Пловдив гражданите определят мръсната околна среда, организацията на движението и задръстванията, корупционните сделки и градския транспорт. 

Данните са от социологическо проучване на агенция „Неохрон“, проведено през първата седмица на октомври, в което са интервюирани 730 пълнолетни жители на община Пловдив, като извадката е представителна за пълнолетното население на града по пол, възраст и образование. Методиката на изследването е интервюта „очи в очи“ по домовете на анкетираните, като проучването е проведено със собствени средства.

Приблизително равен е процентът на хората, които определят Европейската столица на културата като много добра от една страна, и като провал – от друга.

Като много добра я оценяват едва 22 процента, а като провал и неуспешна – 20 процента.

„С много изпуснати шансове и несъществени изяви“ смятат, че е 35 процента от хората, а останалите 23 на сто нямат впечатления.

Сред местните медии лидер по доверие е в. „Марица“, следван от Пловдивската обществена телевизия и Радио Пловдив – сочи проучването на „Неохрон“.


Още от категорията

В тежко състояние са двамата работници, обгорени в завода в Драгор

Двама работници, пострадали снощи при пожар в село Драгор се намират  в Клиниката по изгаряния на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.  В момента са в шоково състояние с тежки изгаряния. По-възрастният мъж, който е на  53-години, е с 98% изгаряния и опасност за живота. Раните му са обработени, направени са му операции и в момента е на апаратна вентилация...

обновено на 04.06.20 в 18:56

Арестуваха трима рецидивисти, малтретирали баба в Белозем

Заловени са тримата нападатели на баба Атанаска от Белозем, която на 8 февруари беше малтретирана и ограбена в дома си. Ангел, Тодор и Атанас са от Белозем и са на 43, 38 и 27 години.  Двама от тях са направили самопризнания и са съдействали на полицията. Открит е и ножът, с който е била заплашвана старицата, съобщи директорът на пловдивската..

обновено на 04.06.20 в 18:56

Розоварна в карловското село Слатина замърси река Стряма

Ясни следи от замърсяване  на река Стряма от розоварна в карловското село Слатина са установили при проверка днес представители на три контролни институции .  Сигналът е подаден от гражданин и е проверен на място от  служители на  РИОСВ - Пловдив, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Регионалната лаборатория - Пловдив към..

публикувано на 04.06.20 в 18:49

Шофьор призна вина, осъдиха го условно за прегазен музикант

3-годишна условна присъда получи Сашо Димитров, който прегази пловдивския музикант Велко Илиев на пешеходна пътека на бул. „Руски“ преди една година.  Наказанието се налага след процедура на съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт, и изрази съжаление за..

публикувано на 04.06.20 в 16:48

И доброволци могат да се тестват за ковид проучването в Пловдив

Има първи резултати от националното изследване за коронавирус, което се провежда в Пловдив. Това съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той обаче уточни, че все още няма да се съобщават никакви резултати, тъй като няма смисъл това да се прави на междинна извадка. Проучването, което се извършва с тестове ЕLISA, ще покаже..

обновено на 04.06.20 в 16:45