Арменци излизат на национален протест в Пловдив

| обновено на 13.10.19 в 09:58

Национален протест на арменската общност ще се проведе в двора на Арменската църква в Стария град. 

Причината е недоволство срещу приетия Устав на Арменската Епархия в България, който според протестиращите, “е приет тихомълком и нарушава крехкото равновесие между духовната и светската власт в общността, като се дава изключителен превес на светската“. Протестиращите твърдят още, че този Устав не дава възможност за промяна в състава на Епархийския съвет. 

Напрежението сред арменската общност е засилено и от това, че във Варна трети месец нямат духовен представител, след  отказ за продължение на виза. 

От инициативния комитет на протеста подчертават, че пловдивските арменски духовници не са организатори на протеста, в който ще участват представители на всички арменски организации в Пловдив. 

Досега над 1900 арменци  са се включили в подписка за промяна на Устава на Арменската Епархия.


Още от категорията

Проверка показа, че е нямало лов на сърни в двореца "Кричим"

В „Държавно ловно стопанство Кричим” няма данни за бракониерски лов и незаконна сеч и продажба на дивечово месо, установи проверка. Тя бе предизвикана от сигнали на жители от Куртово Конаре до кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев.  7-членна комисия от служителина Икономическа полиция , инспектори от Регионална дирекция по..

обновено на 11.12.19 в 17:22

От СУ "Христо Г. Данов" призовава "Да помогнем заедно!"

Средно училище „Христо Г. Данов“ в Пловдив организира благотворитерлна кампания „ Да помогнем заедно! “. Целта е да се наберат колкото може повече хранителни продукти, които в края на седмицата ще бъдат изпратени на фондация „Спаси човека“. Те помагат на възрастни хора от Северна България, които нямат близки и се нуждаят от храна и подслон през..

обновено на 11.12.19 в 17:22

Конкурс ще определи визията на мемориала за загиналите в петте войни пловдивчани

Община Пловдив създава работна група, която да изработи правила за публичен конкурс за идеен проект относно „Мемориал на загиналите за национално обединение“. Това стана ясно след проведена среща на организационния комитет с кмета на Пловдив Здравко Димитров. Намерението за издигане на мемориала в памет на загиналите пловдивчани е отпреди..

публикувано на 11.12.19 в 17:20

26 000 елхи от Родопите тръгват към търговската мрежа

Над 26 хиляди елхи планира да осигури за пазара Южноцентралното държавно предприятиеe в Смолян.  Първите количества от вечнозелените дръвчета вече са тръгнали към търговската мрежа, а в зависимост от търсенето, общият брой на отсечените ели може да бъде по-малък от предвидените.  Общо 4727 елхи с корени и над 21 хиляди отсечени иглолистни..

публикувано на 11.12.19 в 16:08

Асеновград ще продължи ремонта на централния площад по ОПРР

Общинският съвет в Асеновград одобри заплатите на новоизбраните кметове в общината на днешната сесия на местния парламент.  2 675 лева ще е заплатата на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, възнаграждението на кмета на най-голямото село в общината - Тополово е 1 425 лева, а в населените места с население между 1000 и 2500 жители кметовете ще се..

публикувано на 11.12.19 в 14:43