Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запорираха имущество за 310 милиона лева на семейство Арабаджиеви

Имущество за над 310 милиона лева на Вълчо и Маринела Арабаджиеви и девет юридически лица беше запорирано с искане на антикорупционната комисия.


Причината за искането на КПКОНПИ е образуваното производство след получено уведомление от Специализирана прокуратура за участието на Арабаджиеви в организирана престъпна група за извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари.

Припомняме, че Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са в ареста след като бяха екстрадирани от Испания, където се укриваха над половин година. Двамата бяха задържани в къщата на Георги Семерджиев - Жоро Шопа, в Испания. 

Според обвинението има доказателства срещу бизнесмена, че от 2013 г. до 31 август 2018 г. е участвал в банда заедно с още 5-има. "Дружествата под контрола на Ветко и Маринела Арабаджиеви са се облагодетелствали от данъчни измами и по-конкретно Захарен комбинат "Пловдив" и "Виктория Груп Корпорейшън", съобщиха от прокуратурата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Авариен ремонт затваря част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 09:15

Откриха трета жертва след взривовете в Елин Пелин

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той съобщи, че е открито тялото на 3-та жертва на взривовете: "Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде..

публикувано на 28.07.24 в 09:13

Поевтиняват повечето плодове и зеленчуци на борсите тази седмица

Повечето зеленчуци и плодове и някои основни хранителни стоки поевтиняват на тържищата у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От зеленчуците най-много поевтиняват зелените чушки - с 10,6 на сто до 2,27 лева за килограм. Картофите падат с 5,4 на сто до 1,01 лева за килограм,..

публикувано на 28.07.24 в 08:39

Полицията с драконовски мерки за пловдивското дерби

Заради пловдивското дерби между "Ботев" и "Локомотив" пловдивската полиция предприема редица сериозни мерки. Планирано е засилено присъствие на екипи на полицията и на жандармерията на територията на спортната зона и в града, като служителите имат ангажимент към цялостното обезпечаване на обществения ред и бърза реакция при получени сигнали за..

публикувано на 28.07.24 в 07:49