Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

АДФИ откри 7 нарушения при откриващото събитие на Пловдив ЕСК

Приключила е проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ за законосъобразност на документите за откриващото събитие на Пловдив Европейска столица на културата.

Констатациите са публикувани на сайта на АДФИ за третото тримесечие на годината.

Проверени са 13 обществени поръчки и общо 43 договора за откриващото събитие на 12 януари т.г., на обща стойност 3 198 312 лв. с ДДС.

Открити са общо 7 нарушения. Две са по чл. 49 от Закона за обществените поръчки /ЗОП/ за така наречените тенденциозни технически характеристики, насочени към конкретен изпълнител или продукт. За двете нарушения се предвижда глоба, която може да бъде оспорена в съда. Останалите 5 нарушения са на чл. 42 от ЗОП и са свързани с документацията.

Проверката на АДФИ се извършва във всяка институция, която обявява обществена поръчка, припомнят от агенцията.

Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 26.01.20 в 13:43

Във водите на Марица няма цианиди, показват проби

Във водите на река Марица няма наличие на цианид, показват пробите, взети вчера в района на Стамболийски и Цалапица. Това обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева, като посочи, че е открито наличие на пестициди. Какъв вид са и в какво количество все още не ясно, тъй като окончателни данни все още няма, допълни тя. По първоначални..

публикувано на 26.01.20 в 13:41

Нова организация на движението на ключово кръстовище в Пловдив

Очаква се днес да бъде въведена нова организация на движението с дясна секция на кръстовището между булевардите „Васил Априлов“ и „Шести септември“ в Пловдив.  Инициативата трябваше да стартира в четвъртък, но бе отложена заради проблеми с окабеляването и синхронизацията на електронното оборудване на светофарите. Тестът се прави в неделния ден..

обновено на 26.01.20 в 12:39

Пампорово и Мечи чал работят активно въпреки сухата зима

11 писти са отворени в курорта Пампорово и Мечи чал. Въпреки сухата зима условията за ски и сноуборд са чудесни. Пистите се обработват ежедневно и са в много добра форма, съобщиха от курорта.  През последните дни времето е слънчево и приятно, а вечер температурите падат достатъчно за производството на изкуствен сняг.  Именно благодарение на..

публикувано на 26.01.20 в 12:30

Пловдив няма да пие вода от помпени станции Юг и Север

Няма опасност за качеството на питейната вода на Пловдив след като мъртва риба изплува по поречието на Марица между Пазарджик и Пловдив.  Въпреки това,  "ВиК"-Пловдив ограничава  ползването на водата от две от четирите помпени станции на града. Мярката се взема превантивно. Временно няма да се използва водата от тръбните кладенци на помпените станции..

публикувано на 25.01.20 в 21:07