"Писателите на Пловдив" с последно за годината четене

Пловдивски автори ще четат свои творби в навечерието на Деня на народните будители 1 ноември. Последното за 2019 г.  литературно четене  по проекта „Писателите на Пловдив“ ще се състои в залата на Дружеството на писателите на ул. „Александър Батенберг“№ 7.

В него участват  авторите Вера Найденова, Емилия Каменов, Иван Андреев, Иван Христов, Йорданка Гецова, Лъчезар Янков, Любка Славова, Мими  Михайлова и Петър Граматиков. Проектът „Писателите на Пловдив“ е част от културния календар на Община Пловдив. Входът е свободен.


Още от категорията

Премиера на „Лешникотрошачката“ тази вечер

Премиера на балета „Лешникотрошачката“ по музика  на Чайковски,  на Пловдивската опера, ще се състои в Градския дом на културата.  Във вълшебната  феерия на сцената се появява Лешникотрошачката,  деца,  кукли, Захарна фея, цар на мишките, принц Лешник, оживяват лакомства,  танцуват гости, роднини, пажове, цветя, играчки, войници.....

обновено на 06.12.19 в 13:02

Връчиха наградите на 24-я кинофестивал "Златен ритон"

Носител на „Златен ритон“ за документално кино е филмът  „Жертва на пешки“ на Асен Владимиров, който е  за масовото убийство на полски офицери през 1943г. край  Катин.   Носител на „ Златен  ритон“ за анимация  е филмът “Дърво от желязо“ на режисьора  Андрей Цветков по сценарий на Слав Бакалов. Разказа за трудния път на птиците. И на..

публикувано на 06.12.19 в 10:43

Концерт византийска църковна музика в Драматичния театър

Пловдивската митрополия организира в Драматичния театър празничен концерт с византийска църковна музика. В него ще участват църковни хорове за източно-църковно пеене от Гърция, Румъния и Пловдив. Входът на концерта е свободен. Хорът "Тропос" от Антина съществува от 14 години и е участвал в различни музикални фестивали и концерти в 18 страни по..

обновено на 06.12.19 в 08:52

"Обичайните заподозрени" с нова коледна песен

До Коледа ни делят точно 20 дни – време за надежди, мечти, вълшебства и за връщане в детството. Ще ви помогнем да постигнете всичко това с най-новата коледна българска песен - "Лепило за брада". Тя е на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, но в нея има и сериозно пловдивско участие. Идеята за тази песен не е толкова скорошна...

публикувано на 05.12.19 в 10:15

Художникът Борис Стоилов показва илюстрации в Капана

Художникът Борис Стоилов открива изложба с илюстрации днес в галерия Arsenal of Art в Капана. Той ще покаже свои творби, публикувани в книгите на издателство „Изток - запад“. Подредени  са илюстрациите от книгата „ На изток от Слънцето, на запад от Луната“ на Огняна Иванова, както и от сборниците „Скандинавски приказки“ и „В очакване на дядо..

обновено на 05.12.19 в 10:06