Съвместна „И ...Изповед“ в галерия „Сигна“

| обновено на 21.10.19 в 11:58

Скулпторът Атанас Карадечев и художничката Силвана Сахаг откриват  съместната изложба в галерия „Сигна“ : пластични творби и експресивна живопис под мотото „И ...Изповед“.

Атанас Карадечев е от пловдивски творци  с много  монументални творби. Той е автор на Паметника на благодарността за спасяването на българските евреи и този на полк. Борис Дрангов. Практикува и живопис - масло и акварел. Има над 30 изложби в страната и чужбина. В изложбата се представя с 10 свои пластични творби в оригинал. 

Силвана Сахаг е от младото поколение съвременни художници. Родена е в София, но живее във Великобритания и се реализира предимно в чужбина. Това е третата й самостоятелна изложба. Представя 15 платна, масло и смесена техника, предимно експресивна живопис. „Изложбата ми с Наско значи много за мен! Това е партньорство с човек, успял да съхрани толкова ДУША в творбите си!”

Силвана Сахаг: Когато рисувам, упражнявам върху платното свободата и душата си, а когато имаш това, имаш всичко...

Атанас Карадечев: "Адам и Ева" е  знакова пластика за мен, и когато са в различни посоки, пак са заедно !  Човекът може да лети ! Изваял съм и  вярвам в "Дезире" - Мечтата...

Интервюто с Атанас Карадечев и Силана Сахаг е в звуковия файл. 


Още от категорията

Гроздан Илков-Графа и Мия Божилова с изложба в U PARK

Обща изложба „Fifty Fifty“ на Гроздан Илков-Графа и Мия Божилова се открива тази вечер в галерия „U PARK“. „Наименованието на изложбата идва от равния брой творби, които показваме“ – обяснява Илков. Художникът излага 10 живописни платна и 3 метални пластики, а Божилова показва 13 арт фотографии. „Отделна е алюзията, че тази година..

публикувано на 13.12.19 в 07:42

Коледни концерти на студентите от АМТИИ

Коледен концерт на студентите по класическо пеене и вокални ансамбли от Академията за музикално танцово и изобразително изкуство-Пловдив ще се проведе тази вечер от 17,30 часа.  Преподаватели на младите изпълнители са  проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и доц. д-р Пламен Първанов. Концертът се посвещава на проф. Калина Жекова - дългогодишен..

публикувано на 13.12.19 в 07:28

Награда за поезия „Иван Николов“ за Яна Букова

Яна Букова е 23-тата носителка на Националната награда за поезия „Иван Николов“, връчвана от издателство „Жанет 45“. Поетесата получи приза за книгата си „Записки на жената призрак“.  Яна Букова е съвременна българска писателка, родена през 1968 г. в град София. Завършва класическа филология в Софийски университет. Автор е на още две..

публикувано на 12.12.19 в 11:47

Иван Тотев с изложба на рисунки и скулптура

Художествена галерия „Веселин Русев“ представя вернисаж на художника Иван Тотев. Авторът показва рисунки и скулптура. Галерийното пространство се намира в безистена срещу Градската художествена галерия на ул. „Найден Геров“ 5.

публикувано на 12.12.19 в 06:48

„Между 12 и 12. Фрагментарни разказвания“ с премиера на 12.12

Премиера на книгата „Между 12 и 12. Фрагментарни разказвания“ от Владимир Янев  ще бъде представена  в 8 аудитория на Ректората на  ПУ „Паисий Хилендарски“.  Инициативата е на Дружеството на писателите – Пловдив и издателство „Захарий Стоянов“. Литературният историк, критик, преподавател, поет и есеист Владимир Янев е сред високите..

публикувано на 12.12.19 в 06:41