Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът открива завода за автомобилни фарове край Куклен

| обновено на 22.10.19 в 11:54

Министър-председателят Бойко Борисов ще открие нова база за производство на автомобилно осветление край Куклен. Инвестицията на компанията в комплекса е на стойност 62 милиона лева, а до 2023 година се очаква там да работят 400 души.

На церемонията ще присъстват вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов и турския посланик  Хасан Улусой. 

Първата копка на базата беше направена през юни миналата година.

Припомням, че през миналата година Министерството на икономиката отпусна на Община Куклен над 802 000 лева за изграждане на пътна инфраструктура и канализация до местността „Капсида“, където е реализиран инвестиционния проект на турската фирма. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ремонтираният участък на Рогошко шосе е отворен

Отворен за движение е ремонтираният участък от Рогошко шосе. Положен е нов асфалт, отводняване на трасето, ново осветление. Реконструкцията започна през февруари и обхваща 1/4  от целия път, за който беше отпуснат аванс от от 2 милиона лева от бюджета на община Пловдив.   За цялото трасе са необходими още 12 милиона, които не са налични,..

публикувано на 10.05.24 в 15:25

Юбилейното "Вино и гурме" започна с Дионисово шествие

С традиционното Дионисово шествие започна и тази година 10-то юбилейно издание на фестивала "Вино и гурме". Бог Дионис, придружен от кмета на Пловдив Костадин Димитров и председателя на Съвета по туризъм Любозар Фратев, поведоха шествието, което под звуците на българска ръченица премина през главната улица и стигна до площада пред Туристическия..

публикувано на 10.05.24 в 13:55

Пиян без книжка залови полицията в с. Кръстевич

Млад шофьор е заловен да кара пиян и без книжка в хисарското село Кръстевич, а двама дрогирани водачи бяха засечени в Пловдив. Полицейските служители извършили проверка на лек автомобил „Мазда“, управляван от 20-годишен водач. На място било установено, че водачът не притежава шофьорска книжка, а пробата му с драгчек отлеча близо 2 промила..

публикувано на 10.05.24 в 11:46

Ремонтът на мост в Пазарджик се отлага

Ремонтът на един от основните мостове на река Марица в Пазарджик се отлага, съобщи кметът на общината Петър Кулински. Причината за това , според него, са политическите трусове в страната.  Съоръжението, което поема трафика от автомобили от и към родопската част на региона, е  силно амортизирано. Според специалистите, мостът е с подкопани основи и..

публикувано на 10.05.24 в 10:44

Започва Празникът на Златоградското чеверме

С богата програма се отбелязва Празникът на Златоградското чеверме. Празникът ще започне тази вечер с шоу програма на комика Шкумбата и с участието на танцова формация „Елика“.  Кулминацията на празника ще бъде в събота, когато на централния градски парк отново ще бъде представено автентично приготвяне на чеверме и традиционни златоградски ястия...

публикувано на 10.05.24 в 10:18