Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

След изборите в Пловдив - на училище, но без учебници

Денят след изборите за общински съветници и за кметове – понеделник 28 октомври ще бъде неучебен, но присъствен ден за учителите и учениците от 148 училища на територията на област Пловдив, в които има изборни секции. Това съобщиха от Регионалното управление по образование в Пловдив. 

От там уточниха още, че в тези 148 училища в зависимост от спецификата на училището и населеното място ще бъдат организирани и проведени занимания по интереси, спортни дейности, посещения на музеи, галерии и други културни институции или обекти с образователно или културно значение, фирми и предприятия, свързани с кариерното ориентиране на учениците и др. 

В 45 училища на територията на областта, в които няма организирани изборни помещения, на 28 октомври ще има редовни учебни занятия, включително в ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“. 

При евентуален балотаж, организацията на 04.11.2019 г. в съответните училища е аналогична. Във всички училища, в които няма изборни помещения на 28.10.2019 г. и на 04.11.2019 г., се провеждат редовни учебни занятия, уточниха от РУО-Пловдив.


Още от категорията

Театри, опери и танцови зали "вдигат завесата" и на закрито

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов след протест на 24-ти май за отварянето на залите. В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние..

публикувано на 26.05.20 в 13:36

Иззеха половин тон тютюн без бандерол от Шекера

Икономическата полиция в Пловдив иззе половин тон тютюн без акциз. Петима жители на Шекер махала са в ареста Близо 500 кг ситно нарязан тютюн е открит в микробус на бул. "Васил Априлов" в Пловдив при специализирана полицейската операция по линия на акцизните стоки. Служители от икономическа полиция и специализирани полицейски сили са..

обновено на 26.05.20 в 10:35

Отварят детските градини в Пловдив

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвориха от днес.Работят всички детски градини с изключение на две в район "Централен", където се извършва планов ремонт и една в район „Източен“, където има авария.. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските..

обновено на 26.05.20 в 10:30

Една от трите жени, ранени в Де́бръщица, е в критично състояние

Трите жени, които  пострадаха  при катастрофата в пазарджишкото село Де́бръщица на 24 май, остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена е претърпяла две операции, като е стабилизирана и контактна. 88-годишната жена, приета в Ортопедично отделение , също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и ляват а ръка...

публикувано на 26.05.20 в 10:24

Обновената детска градина в Ново село отвори врати

Над 30 деца прекрачиха прага на обновената детска градина в Ново село в първия й работен ден днес след затварянето на детските заведния заради коронавируса.  “Родителите могат да бъдат спокойни, че в детската градина в Ново село може да се осигури дистанция дори в двора, защото е огромен и с много съоръжения за игри. Може да се каже, че..

публикувано на 26.05.20 в 10:23