Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешно подменят 200 членове на СИК в Пазарджик !

| обновено на 26.10.19 в 14:48

Общинската избирателна комисия в Пазарджик масово подменя членове на секционни избирателни комисии. До момента са внесени около 200 искания за отказ от хора, които фигурират в комисиите без тяхното знание и съгласие. Това създава голямо затруднение, каза председателят на Общинската избирателна комисия Георги Добрев:

"Доста са, от определена политическа сила, от една, хората не знаят, че са назначени. Масово звънят в ОИК, заявяват, че не желаят да участват, разбрали по един или друг повод, вероятно от нашия сайт, че са назначени и ние естествено търсим партиите, за да ги заменят, за да не останат секциите без членове. Винаги има риск, възможно е все още някои хора дори да не знаят, че са назначени и в деня на избора да не се явят. Надявам се да не се стига до спиране или забавяне на изборния процес, но ако е в пълен състав ръководството, имат кворум, комисията може да работи в намален състав, не е пречка, но трябва да са повече от половината" - обяснява председателят на ОИК - Пазарджик. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правим всичко възможно да няма санкции по проекта за Небет тепе

Все още водим разговори за оградата на Небет тепе с институциите. Това което трябва да се случи е община Пловдив да не губи средства по проекта, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров пред журналисти.  Т ой припомни, бе до края на годината средствата за археологията са били осигурени по програма, но от 31 декември всичко се плаща от общинския бюджет...

публикувано на 26.04.24 в 11:31

3-ма са обвинени за изнудване за 173 000 лв в Пловдив

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на трима души за изнудване. Двама мъже и жена са заплашвали и изнудвали 46-годишна жена да им преведе 173 000 лева. Тримата са задържани, а Окръжната прокуратура ги е привлякла като обвиняеми за принуда и причиняване на имотна вреда. Спрямо един от задържаните е повдигнато и обвинение за..

публикувано на 26.04.24 в 10:49

МЗ започва обследването на щетите от градушката в Първомайско

Сформирани са експертни комисии с представители на Областните дирекции "Земеделие", които да обследват незабавно пораженията по насажденията от падналата вчера градушка, съобщават от Министерството на земеделието. По предварителни данни най-много пострадали земеделски площи има в областите Пловдив, Стара Загора и Сливен. Най-засегнатите..

обновено на 26.04.24 в 10:22

Общинските съветници на Пазарджик отложиха намаляването на заплатите си

Общинските съветници в Пазарджик отложиха намаляването на  месечните си възнаграждения , тъй като преди да бъде гласувано, предложението трябва да бъде подложено на обществено обсъждане.То предвиждаше съветниците да получават 20 процента от заплатата на председателя на местния парламент, а не определените в момента 45 процента. Предложението..

публикувано на 26.04.24 в 10:22

Кметът на Пловдив ще посети реновираната ДГ "Еделвайс"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще посети Детска градина „Еделвайс“ в Жилищен район „Тракия“, където бяха изпълнени мерки за енергийна ефективност. След това Костадинов ще посети и обновените детските градини „Десислава“ и „Светлина“. Реновирането на детска градина „Еделвайс“ е на стойност близо 1 млн. и 500 хил. лева., финансирани от..

публикувано на 26.04.24 в 08:51