Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На първи тур избраха кметове на 12 селища в община Карлово, в Сопот и Хисаря - балотаж

В повече от половината селища в община Карлово бяха избрани кметове на първи тур, сочат предварителните данни от протоколите на секционните избирателни комисии.

В гр. Баня досегашният кмет Стамен Гешев от ГЕРБ печели 1150 гласа и ще управлява втори мандат курортния град. В Калофер доскорошният кмет Румен Стоянов, издигнат от инициативен комитет, печели отново кметското кресло, след като преди месеци бе отстранен заради нарушения в Закона за местното самоуправление, тъй като не бе прехвърлил фирмата си в законовия срок. В Клисура Генка Тодорова от ГЕРБ спечели вота в подбалканското градче.

На първи тур бяха избрани още досегашните кметове Мирослав Колев от ВМРО – БНД в Столетово, Койчо Мутавчийски от ГЕРБ за с. Ведраре, Ненко Ненков от ГЕРБ в Соколица, Павел Павлов от ГЕРБ за с. Иганово, независимият кандидат Тодор Танковски, издигнат от МК „Обедидени за нашата община“ и подкрепен от ГЕРБ, за с. Войнягово и независимият Мано Манов за с. Климент. За първи път в Дъбене е избран бившият военен Николай Ковачев от ГЕРБ.

Кметове на БСП ще управляват в Слатина - Петър Делков, и в Горни Домлян - Тошо Тошев. 

Балотажи ще има в Бегунци, Христо Даново, Васил Левски. Не е ясен резултатът в най-голямото село в община Карлово - Розино, където по предварителна информация на втори тур отиват досегашният кмет Ангел Шаламанов, кандидат на Местна коалиция между СДС, ДБГ и Атака, и екскметът Димитър Петров от "Движение Заедно за промяна". 

В община Сопот се очертава балотаж между досегашния кмет Деян Дойнов, издигнат от МК „Воля – ЗС „Ал. Стамболийски“ и кандидата на ГЕРБ Георги Григоров.

В единственото сопотско село – Анево, втори мандат от раз печели досегашният кмет Николай Николов от МК „Воля – ЗС „Ал. Стамболийски“. 

В община Хисаря 4 села избраха свой кмет на първи тур. Илия Тонов от БСП отново ще управлява Старо Железаре, Веска Пашкулова, също от БСП, става кмет на Паничери, а начело на Старосел застава Матея Гудев от Социалистически път за България. Красново също има избран кмет от първи тур - Цвятко Истилянов, който е избран за втори мандат.

За кметското място в община Хисаря център ще се борят на втори тур 2 дами - бившата кметица от ГЕРБ Пенка Ганева и досегашната председателка на ОбС Ива Вълчева от БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. 

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52