Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от Търговската гимназия се запознаха с професиите в съда

Администрацията на Съдебната палата в Пловдив проведе днес среща с ученици от Търговската гимназия, за да им представи длъжностите съдебен секретар, деловодител, архивар и призовкар. 

От миналата година в училището има специалност „Съдебна администрация“, която заедно с „Бизнес комуникациите“ ще захранват с кадри тези професии.

Домакини на своеобразната Борса за съдебни служители бяха председателят на Районния съд Иван Калибацев и изпълняващата длъжността председател на Окръжния съд Антония Роглева.

Учениците от 11-и и 12-и клас доведе учителката по бизнес комуникации в Търговската гимназия Полина Маринова. Повечето от тях харесаха длъжността бизнес секретар, която е най-близка до образованието им.


Галерия

Още от категорията

100 % е реализацията на завършилите в ТУ - Пловдив

Най-желаната специалност в Техническия университет традиционно е " Компютърни системи и технологии ". Новото тази година е, че във филиала на ТУ в Пловдив най-препдочината след компютрите е специалността " Дизайн и печатни комуникации ". Това съобщи директорът проф. Въльо Николов, който привества първокурсници с "Добре дошли". Интерес от студентите..

обновено на 28.09.20 в 14:17

GP-тата не са записани на първа линия, а всъщност са точно там

От тази седмица НОЩ подновява ежеседмичните си брифинги. Според председателя на Сдружението на общопректикуващите лекари в България д-р Любомир Киров е необходимо инфармацията, която дават от там за заразените медици да е по- прецизна и да посочва от кои сектори на здравната система са те.  Това трябва да определя съответните здравни политики, казва..

публикувано на 28.09.20 в 13:57

Няма опасност БСП да стане лидерска партия

Конгресът на БСП остави извън Националния съвет на партията председетеля на ПЕС  и бивш лидер свой лидер Сергей Танишев, още един бивш предсадател Михаил Миков, както и други знакови лица на вътрешнопартийнта опозиция. Станишев определи това като знак за превръщането на БСП в лидерска партия, в която 187 членове на НС ще са "гумения печат" на Корнелия..

публикувано на 28.09.20 в 13:18

Субсидията за земеделските производители е капка в морето

Фермерът Красимир Кумчев сподели в ефира на Радио Пловдив, че всяка година в земеделието си имат по един Ковид 19. Това могат да бъдат градушки, слани или суша, както се оплакват стопаните от Североизточна България. Това са само някои от причините за драстично намаляване на добивите. „Българският селянин е корав човек и успява да се справи. В..

публикувано на 28.09.20 в 13:02

Протестите няма да затихнат, но и няма да свалят правителството

Управляващите и опозицията са в окопна война на изтощение, описа ситуацията социолът Цветозар Томов. По думите му така ще се продължи до следващата криза, която ще се появи.  "Протестите няма да затихнат, както се надяват управляващите, нито пък ще свалят правителството, както се надяват самите протестиращи". А как ще развие сюжетът зависи от това..

публикувано на 28.09.20 в 11:01