Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС Пловдив да диктува какво да прави кметът, а не обратното

Всичко е проблем - така единственият общински съветник от "Воля" в ОбС Пловдив Стефан Аксиев отговори на въпроса кой е най-спешният за решаване проблем в града. В предаването "Ден след ден" на радио Пловдив той посочи като такива транспорта, екологията, мостовете и надлезите, отводняването при първите дъждове.

И не досега кметът, както диктува винаги какво да прави ОбС, трябва да бъде обратно - Общинският съвет да диктува какво да прави кметът, каза Аксиев. Той заяви, че "Воля" ще държи на прозрачността в работата му:

Едно от първите ни желания и искания ще бъде прозрачно гласуване – да  знаят пловдивчани кой как лично е гласувал, за да има все пак лична отговорност. И когато нашите избиратели погледнат за следващите избори, да знаят кой как е гласувал за всяка една сделка, която се предлага на този град.

Аксиев допусна,че "Воля" е спечелила само един съветник, защото пловдивчани не ги припознават или защото за първи път участват на местни избори. Той самият призна, че му е за първи път и отчете, че не са успели да активират избирателите "да гласуват за промяната".

Всички ни ухажват, сподели още Стефан Аксиев в отговор на въпрос ще се придъедини ли към някоя от групите в ОбС. По думите му, първоначално може би ще остане самостоятелен, но е "по-добре да бъде в група":

Сам човек само може да осветява и да показва какво се случва, а ако има група, би трябвало групата да се противопоставя на някои от неправилните решенеия за града.

Аксиев се обяви още за намаляване на данъците. А за да има повече пари за пловдивчани в следващия бюджет на града, каза, че трябва да се направи така, че администрацията да рабори в по-експертен състав. 

Цялото интервю с общинския съветник Стефан Аксиев може да чуете в аудио-файла. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С мащабни проекти район "Тракия" отбелязва своя празник

Точно днесе и празник на най-младият район на Пловдив, а именно „Тракия“, който става на 51 години. Първите блокове там са построени през 1973-та година за да се отговори на разрастващият се град и преодоляване на жилищната криза. Днес увеличаващите се жилища в района създават и проблем с паркирането, но поставят и въпросите, свързани с..

обновено на 06.08.24 в 11:23

Време е партиите да разберат, че НС не е кварталният пясъчник

Не е изненада, че отново отиваме на предсрочни избори, защото партиите още от предишните си постлаха толкова късо одеялце, на което не могат да се съберат всичките им амбиции, каза в предаването "Точно днес" политологът Любомир Стефанов. Политическите ни партии не разбират връзката между гражданите и управлението, дупката между обещанията и..

публикувано на 06.08.24 в 10:34

36 училища в Пловдив и областта с нови класни стаи

36 училища от Пловдив и региона получават финансиране за нови класни стаи по хуманитарни науки, география и икономика, технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден. Общият брой на одобрените за страната е 426.  Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Национална програма „Осигуряване..

обновено на 05.08.24 в 16:40

ПУ е домакин на международен семинар на българисти

Студенти и докторанти от 10 държави се включиха в Международния семинар на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, който продължава до 10 август. Най-далечният участник е от страната на изгряващото слънце – Япония. Събира ги една обща страст - изучаването на българския език, историята и културата на страната ни. Темата на семинара е..

публикувано на 05.08.24 в 11:30

Носенето на маски при мръсен въздух е въпрос на манталитет

На фона на бушуващите през лятото пожари и замърсяването на въздуха в края на миналата седмица заради горящото депо за отпадъци в Цалапица говорим за здравната цена на мръсния въздух и знаем ли как адекватно да се предпазим в такива ситуации. Разговорът е с доц. Владимир Ходжев, началник на клиниката по пневмология и фтизиатрия в УМБАЛ „ Св. Георги“...

публикувано на 05.08.24 в 11:23