Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-ниска избирателна активност и в Пазарджик

13,92 % е избирателната активност към 12 часа в Пазарджик, съобщи Георги Добрев, председател на ОИК-Пазарджик. Тя е по-ниска в сравнение с първи тур на местните избори там, когато е била отчетена активност от 21%.

Надяваме се в по-късните часове на деня активността да се увеличи, заяви пред Радио Пловдив Георги Добрев.

Подадените сигнали за нарушения в ОИК-Пазарджик не са сериозни и нито един от тях не е потвърден, допълни още Добрев.

Междувременно в Общинската избирателна комисия в Пещера постъпи жалба, че кандидат за кмет в близкото до града село Радилово е пред секция и въздейства на избирателите как да гласуват. В същото време поддръжници на другата кметска кандидатура също са пред секциите в готовност да не допуснат външни на селото хора да гласуват.

В района има засилено полицейско присъствие. Симпатизантите и на двете кандидатури са пред изборните секции и взаимно се обвиняват в изборен туризъм.

По-рано блокадата на главния път Пазарджик - Пещера при село Радилово беше отложена. Рано тази сутрин жители заявиха, че ще затворят движението в знак на протест срещу дописаните, според тях, по настоящ адрес гласоподаватели, които нямат нищо общо със селото. След това обаче от полицията са предупредили жителите, че след като нямат предварително заявление за протест, блокадата ще бъде незаконна. Протестиращите все още са край главния път, но движението няма да бъде спирано.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Частично бедствено положение в Хисаря и Калояново заради пожарите

Областният управител на Пловдив Христина Янчева обяви бедствено положение в общините Хисаря и Калояново.  Мярката се въвежда, за да бъдат ликвидирани пожарите в землищата на хисарските села Песнопой и Михилци и калояновските  Сърнегор и Отец Паисиево. В документа се посочват и конкретните мерки, които ще бъдат предприети от кметовете на съответните..

публикувано на 12.07.24 в 16:00

Вертолети помагат за гасенето на пожарите в Средна гора, има опасност за две села

Военнослужещи и два хеликоптера от 24-а авиобаза в Крумово се включиха в гасенето на големия пожар, който гори в Средна гора . Те ще действат за погасяване на пламъците в землището на село Песнопой, Община Калояново, и село Михилци, Община Хисаря.  Хеликоптерите „Ми-17“ и „Кугър“ излетяха в 13.21 ч от авиобазата и ще подпомагат действията на..

обновено на 12.07.24 в 15:54

ЕГ "Пловдив", Хуманитарната и ЕГ "Иван Вазов" пак са най-желани в Пловдив

Най-много седмокласници искат да учат английски език в Езикова гимназия "Пловдив" . Подадени са 1238 заявления за първо класиране точно в този профил, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Иванка Киркова.   Тя уточни, че в желанията на учениците следват Хуманитарни науки с английски език в Хуманитарната гимназия и ЕГ..

публикувано на 12.07.24 в 15:51

Огън бушува в труднодостъпен район в Родопите

Пожар гори в труднодостъпен горски масив между селата Сливка и Сейменци в община Баните.  Пожарът е низов. Горят сухи треви и храсти. Все още не се знае какъв периметър е обхванал огънят. Изпратени са два екипаогнеборци. Към екипите от пожарникари са се присъединили и служители на Държавно горско стопанство – Славейно, и доброволци от селата Сливка,..

публикувано на 12.07.24 в 15:46

Оставиха в ареста двама трафиканти на мигранти от Сирия

Двама мъже, на 28 и на 30 години, получиха мярка за неотклонение "задържане под стража"  от районния съд в Карлово. Те са привлечени като обвиняеми в противозаконното подпомагане на мигранти да пребивават и преминават в страната. Случаят е от вторник в село Васил Левски, когато двамата помогнали на 18 граждани на Сирия, сред които и..

публикувано на 12.07.24 в 15:44