Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГЕРБ няма да влиза в договорки, Димитров обеща сваляне на данък МПС

| обновено на 04.11.19 в 12:54

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари на всички, които са го подкрепили. На първата си пресконференция той подчерта, че ГЕРБ ще управлява и в 6-те района. 

Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани по районите, в които има много проблеми. Всички ще работим заедно за Пловдив. Ще взимаме всичко най- добро за Пловдив, подчерта Димитров.

Ще направим така, че тези които не гласуваха за ГЕРБ, след четири години да гласуват, обеща той и благодари лично на Бойко Борисов за доверието, което му е гласувал. Тежестта е голяма и аз ще я оправдаяДобре дошли са всички, които споделят нашата програма, с никой няма договорки. Ще работим с всички за доброто на Пловдив, подчерта още новият кмет и добави, че ще обяви екипа си следващият понеделник.

Като първото нещо, с което ще се заеме, Димитров посочи –трафика в Пловдив. Той заяви още , че данък МПС в Пловдив е  много висок и ще работи за редуцирането му, но направи уговорката, че това трябва да се реши от ОбС. 

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова обаче, контрира, че данъците в Пловдив не са толкова високи.

Здравко Димитров отново повтори, че ще направи ревизия на управлението в мандата на Иван Тотев, което е нещо естествено при предаване на властта.

От своя страна досегашният кмет и лидер на ГЕРБ - Пловдив  също благодари на всички, които са подкрепили ГЕРБ и добави, че само по себе си това е оценка на управлението през последните 8 години.  Тотев подчерта, че ще има пълна приемственост между него и  Димитров. Според него финансовото състояние на общината е много добро.

Думите, които най-често чувахме в тази кампания, бяха "приемственост" и "надграждане". Убеден съм, че това ще се случи в Пловдив със съответните промени и корекции,каза Тотев.

Той съобщи, че че до 11 ноември, когато е клетвата на новоизбраните общински съветници и кмет и районни кметове, ще освободи своите заместници в общината.

Здравко Димитров посочи, че сред първите неща, които ще направи е да представи новия екип и хората с които ще работи, влизайки в общината. Той е категоричен, че трябва да се приемат ясни правила, които трябва да бъдат спазвани

 Има много първи неща, които трябва да се свършат - каза той и уточни, че всеки идва със свой екип и идеи.

Аз не бягам от проблемите, отивам при тях и ги решавам, допълни новият кмет и обеща да работи заедно с кметовете на 6-те района за решаване проблемите на хората.

Като член на ИК на ГЕРБ Стоянова подчерта, че ГЕРБ в Пловдив имат категорична победа. От партията оценяват кампанията като толерантна и разчитат на толерантност и в новия общински съвет.

Имаме право да се поздравим с пълна победа. Смятам че трябва да продължим да правим това в Пловдив, което правихме досега. Пловдив става по- хубав, все по- добро място за живеене, трябва да се развива и да решава проблемите. Това трябва да се случва и с консенсус в общинския съвет. Надявам се да има толерантност и в Обс и важните решения да бъдат взимани с голямо мнозинство, каза Менда Стоянова.


Още от категорията

Разследват схема за внос на боклук от Италия, проверяват и в РИОСВ Пловдив

Служители на ДАНС и прокуратурата влязоха в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив. Пред ведомството пристигна и жандармерия, но  Областният директор на полицията старши комисар Йордан Рогачев заяви, че те не участват  в акцията, тъй като тя се ръководи от прокуратурата.   Проверката в Пловдив е част от мащабната акция на..

обновено на 28.05.20 в 17:16

Велинград иска близо 3 милиона лева заем от държавата

Община Велинград ще иска безлихвен заем от централния бюджет в размер на 2,9 млн.лв. Това решиха единодушно съветниците на днешната сесия на местния парламент в курортния град.  Със средствата ще се подпомогне общината, която е в изключително тежко финансово състояние. То се дължи на задължения, наследени от предишните управленски екипи, а също и..

публикувано на 28.05.20 в 16:55

Министърът на енергетиката обеща НЕК да спре да замърсява Въча

Областният управител Дани Каназирева получи подкрепа от  Министерството на енергетиката за цялостно решение на проблема с обезводняването на река Въча. Договорените мерки с НЕК ЕАД – Предприятие „ВЕЦ” – Пловдив бяха представени на среща с министър Теменужка Петкова днес. „Беше договорено, първо – да се изгради измервателна станция, която да..

публикувано на 28.05.20 в 16:20

Съдебна процедура спира делото срещу Арабаджиев, Маринела излиза от ареста

Състав на специализирания съд постанови Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде поставена под домашен арест. Под домашен арест ще е и  Ветко Арабаджиев, но той няма незабавно да напусне ареста, като съпругата си.  Причината е, че решението на магистратите подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд Съдът спря..

обновено на 28.05.20 в 15:31

В Пазарджик ще стимулират гражданската активност

"Граждански импулс" – така е наречена програмата за стимулиране на активността на гражданите, разработена от община Пазарджик. Тя е в четири приоритетни области - образование и култура, екология и градска среда, спорт и гражданска активност.  Програмата беше представена от кмета Тодор Попов, който отбеляза, че целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 28.05.20 в 14:58