Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ще направим Пещера по-добро място за живеене

Новият кмет на Пещера е Йордан Младенов от "БСП за България", който получи 49.82 % от гласовете на избирателите. Досегашният кмет Николай Зайчев от ГЕРБ остана втори. 

Младенов бе депутат доскоро, но е решил да направи нестандартната крачка, защото обича града си и иска в него да се случват добри и хубави неща. 

Той благодари на всички, които са излезли да гласуват, независимо за кого, защото това е демократичният начин да изразиш мнението си.

Изборите свършиха, започваме реалната работа. Аз ще бъда кмет на всички жители и няма да деля хората нито по политически партии, нито по религии, ще се опитам да ги обединя за каузата Пещера да стане по-добро място за живеене, заяви Йордан Младенов пред Радио Пловдив. 

Той очерта приоритетите си - по-чист, по-зелен и по-светъл град Пещера, както и селата, с чисти улици и т.н. Бизнесът в общината е добре развит, но още може да се желае и да се подпомага развитието на икономиката и да има сигурни работни места, смята новият кмет.

Младенов планира оптимизация на общинската администрация, която според него е раздута, както и ревизия на общинския бюджет, защото има много корекции - над 40, по ОП "Региони в растеж". Планирам и да отворя общината за хората, добави новият кмет на Пещера. 

Цялото интервю на Веселина Пеева с кмета на община Пещера Йордан Младенов е в прикачения файл. 

Още от категорията

Десен завой до Областната управа - от неделя нататък

Новата организация на движението с дясна секция на кръстовището между бившия ресторант „Стадиона“ и Областната управа се отлага за неделя, съобщи директорът на общинското транспортно предприятие Пламен Вълков.  Той призна, че стартирането на иницаитавата, обявено за четвъртък е било възпрепятствано от проблеми с електронното оборудване на..

публикувано на 24.01.20 в 16:25

Опасният коронавирус: въпросът е кога ще стигне България

Въпросът е не дали ще има, а кога ще стигне до България. Така доц. Атанас Мангъров от Инфекциозната болница в София коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив разпространението на мистериозния коронавирус от Китай, който вече взе над 25 жертви. Ние сме част от света, нашите хора ходят навсякъде , допълни той и..

публикувано на 24.01.20 в 16:19

МОСВ от години не си върши качествено работата

Каква е йерархията с отпадъците в България? Как законите не санкционират, а дори насърчават изгарянето на отпадъци? Разговорът е с експерта Петко Ковачев от Института за зелена политика. Няма точен отговор колко точно и какви отпадъци се горят в България , посочи специалистът. По думите му част от вносните не са третирани така, че да се получи т...

публикувано на 24.01.20 в 15:32

Въвеждат часове по мислене в средно училище в Първомай

Единствената пловдивска номинация за директор и екипа му в първия национален конкурс „Иноватори в образованието“ е на Чавдар Здравчев от Първомай. Той  ръководи СУ „Проф. Асен Златоров“ вече шест години и въвежда иновативните методи през цялата учебна година.  На 28 януари МОН трябва да съобщи коя от подадените десетки номинации от цялата..

публикувано на 24.01.20 в 13:49

Някой тайно, хитро и нагло реши как да се печели от хазарт. Кой?

След изнесените факти за неплатените такси от хазартни залози,  държавата логично влиза ролята си, смята финансовият анализатор Кольо Парамов. Според него осветеният сега проблем произлиза от законодателната база.  Въпреки това, не може съвкупно комисията по хазарта, бюджетната комисия на парламента и други институции 60 месеца да не забележат..

публикувано на 24.01.20 в 13:16