Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ГЕРБ - "Родопи" си вземаме поука и продължаваме напред

В ГЕРБ в община "Родопи" ще направим анализ и ще си вземем поуки от загубата на изборите за кмет на общината. Още в понеделник правим събрания на структурите и тръгваме напред, към следващите избори. Явно не успяхме да убедим хората, че сме по-добри от другите

Така Пламен Спасов, който в 2 последователни мандата управляваше община "Родопи", коментира загубата си на балотажа от кандидата на БСП Павел Михайлов. Той получи 43.22 % или 4 828 гласа, а опонентът му - 51.64 % или 5 769 гласа. 

Според Спасов сред причините за загубата е, че кметове на ГЕРБ са спечелили още на първи тур с убедителна преднина и така хората не са излезли да гласуват на балотажа. Те смятат, че кметът на селото прави благините и не отдават такова значение на кмета на общината. Говоря за големите, "силни" за ГЕРБ села като Ягодово, Крумово, Браниполе, където вложихме доста усилия и спечелихме изборите още на първи тур. 

На 27 октомври ГЕРБ спечели кметските места в Браниполе, Крумово, Оризари и Ягодово, а на втори тур - в Брестовица, Брестник, Устина и Храбрино. Така 8 от 14-те кметства в общината са спечелени от членове на партията на Бойко Борисов. 

Сред причините за изборната загуба са и проблемите с кариерите над Белащица и протестите на жителите, смята доскорошният кмет.

Всички знаеха, че отлично се справяме и на никой и през ум не му минаваше, че ще загубим изборите за кмет на общината, коментира още Пламен Спасов думите на областния координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев "Община "Родопи" е моята болка и тъга". 

ГЕРБ ще бъде една конструктивна опозиция на БСП в местния парламент, допълни още Пламен Спасов. 

В 29-местния Общински съвет на "Родопи" ГЕРБ получи 9 съветници, БСП - 7, а МК "Обединени земеделци" - 6. ДПС спечели 3 места, а ЗС "Ал. Стамболийски" и МК "Движение Заедно за промяна" - по 2-ма съветници. 

Цялото интервю с Пламен Спасов е в прикачения файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33
Георги Харизанов

Кабинет няма да бъде сформиран в рамките на 50-то НС

Правителство няма бъде сформирано в рамките на 50-то Народно събрание. И това стана ясно още с гласуването в зала на правителството с първия мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политическият анализатор Георги Харизанов малко преди да стане ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат незабавно втория мандат.  Той подчерта, че правителство,..

публикувано на 18.07.24 в 10:13

Стивън Гагов, роден в САЩ, доброволец в МБАЛ-Пазарджик

Стивън Гагов е роден в американския щат Флорида. Той е на 18 години и през това лято е доброволец в МБАЛ - Пазарджик.  Решил е да стане лекар и миналата година е приет да учи биология за първите 4 години, след това ще постъпи в следващ етап. Там са нужни поне 10 години обучение за най-хуманната професия. Стивън е студент в Университета на..

публикувано на 18.07.24 в 08:25
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29