Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 000 изчезнали от списъците е сериозен проблем

Партия ГЕРБ спечели местните избори, но загуби ключови градове, заяви политологът Петър Чолаков. Остават сериозни съмнения за нарушения в изборния ден. Мая Манолова постави въпроса в София за касиране на изборите, което се съмнявам, че ще се случи. Това е атмосферата - победа за ПП ГЕРБ, но и загуба. Кариерата на Мая Манолова не е приключила, тя е стъпка в развитието и. Победата за ГЕРБ в София бих определил като пирова, защото разликата е 5%, а това е най-високият резултат, който левицата получава в столицата през последните 30 години. Всички, които искаха промяна, бяха много близко да я получат, но не я получиха.

Доц. Чолаков коментира, че има събрана енергия зад Манолова, но зависи как ще я използва. Това, че няма да прави нов политически проект, не означава, че няма да се присъедини към формации, които се появяват на политическата сцена, като „Няма такава държава“ на г-н Трифонов. Припомни и факта, че Манолова е първият гост на телевизия „7/8“, където говори за изборните манипулации.  

Стигат ли 30 години демокрация за България?

Фактите говорят, че българинът живее по-добре като гражданин на ЕС. Ние сме член на елитен клуб на едни от най-високо развитите държави в света. Това, което тежи и вгорчава живота на българина е, че той остава най-бедният в този клуб, че държавата остава изключително корумпирана, ето съмненията за провеждане на изборите. В това управление на ГЕРБ наблюдаваме някои характеристики, ако не на авторитаризъм, то започва да се доближава до такъв тип режим. 

Интервюто с политолога доц. Петър Чолаков е в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разчитам на младите да вдъхнат енергия на лявото обединение

Разчитам на младежите в БСП и останалите леви партии да вдъхнат енергия на лявото обединение, за което предстои да подпишем меморандум. Това заяви депутатът от БСП Иван Петков. Увереността му в това идва от факта, че младежките формации на левите партии се срещнаха вчера, а резултатът е – искане за поява на тази нова жива сила, на нови..

публикувано на 26.07.24 в 11:22

КС решава по целесъобразност и под диктовка от силните на деня

В нашата държава въпросите в КС се решават по целесъобразност и в зависимост от силните на деня. И в решението на шестата поправка на основния закон логичният въпрос е кой има интерес от това да останат в сила орязаните правомощия на президента и да бъде торпилиран поредният опит за същинска съдебна реформа, каза в предаването "Точно днес" адв. Михаил..

публикувано на 26.07.24 в 10:52

Уволнен съм, защото подкрепих Ахмед Доган

Уволнението ми от поста на областен управител е политическо действие, продиктувано от някого на премиера, поради факта, че застанах зад почентия председател на ДПС Ахмед Доган. "За мен беше очаквано нещо подобно, но не мислех, че ще разбера от медиите и от служителите в администрацията за решението на Министерски съвет." Според Пехливанов такива са..

публикувано на 26.07.24 в 09:55

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49