Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Пловдивския панаир стартира „ТексТейлър Експо“

Вицепрезидентът Илияна Йотова и заместник министърът на икономиката Лъчезар Борисов откриха специализираното изложение за текстил и мода  „ТексТейлър Експо“  в Пловдивския панаир. Във второто си издание  форумът обединява всички сектори от модния, текстилния и шивашкия бранш и включва 75 изложители от осем държави. 

По думите на зам.- министър Борисов  в секторите на текстилната промишленост и производството на облекло работят около 90 хиляди души. Той уточни, че 7,1 % от добавената стойност на преработващата промишленост е в сектор производство на облекло, 1,7 % е в сектор текстилна промишленост и това е един от най-динамично развитите сектори, който изисква  иновации и нови добри идеи. 

От своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова коментира, че значимостта на форума е в няколко посоки: „На първо място ще могат да се видят последните технологични постижения. На второ място ще се видят достиженията на българските фирми. Тук си дават среща  производителите, фирмите и младите хора, които учат в училищата и са бъдещите дизайнери, които ще ни  прославят по света", посочи Йотова.

Тридневната програма включва  конкурс за млади дизайнери и модни дефилета със специален гост стилистът Иван Донев, носител на моден „Оскар“.


Галерия

Още от категорията

Глобяват гости и ресторантьори за незаконни партита в Пловдив

Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ контролните органи в Пловдив.  Проверени са три заведения - два ресторанта и нощен клуб до голям хотел, съобщи за Радио Пловдив д иректорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев :   "Установени  са повече от 70 лица и на трите обекта, взето е отношение..

обновено на 16.01.21 в 17:22

Пловдив отбеляза тържествено 143 години от Освобождението

Пловдив отбеляза 143 години от Освобождението. Церемонията се проведе пред паметника на капитан Бураго в Дондуковата градина. За да почетат паметта на загиналите в събитията от 1878 г. дойдоха  десетки пловдивчани, представители на областната и общинската управа,  общественици. В словото си  по повод годишнината директорът на Регионален..

обновено на 16.01.21 в 17:22

49 са новите случаи на коронавирус в Пловдив, ваксинирани са 124 души

Малко над 6 процента от всички изследвани за коронавирус са с положителни проби за последното денонощие. Единният  информационен портал отчита 552 нови слуачя от общо 8 хиляди 850 теста.  София отново е с най-много новозаразени – над 100. Следват Бургас с повече от 80 и Пловдив с 49 заразени.   В областите Пазарджик и Смолян има по пет нови..

обновено на 16.01.21 в 17:21

Карлово отбеляза 143 години от избора на Първия градски съвет

С тържествена сесия на местния парламент Карлово отбеляза днес 143-ата годишнина от избора на Първия градски съвет.  Отслужен бе водосвет пред църквата „Св. Николай“ и се проведе шествие до паметника на председателя на Първия градски съвет на Карлово Васил Караиванов.  Честването започна на площад "Васил Левски" с приемане на почетен караул..

обновено на 16.01.21 в 17:19

Над 300 души протестираха заради питейната вода в Брестовица

Жителите на пловдивското село Брестовица излязоха на поредния си протест срещу лошото качество на водата. Те са недоволни , че близо година заплащат за услугата по обичайните тарифи, при условие , че съдържанието на манган във водата остава високо и тя може да се ползва само за санитарно-битови нужди.  Много от присъстващите над 300 души на..

обновено на 16.01.21 в 17:18