Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад в битовата престъпност отчита пловдивската полиция

Голям спад при битовата престъпност отчита пловдивската полиция, съобщи пред Радио Пловдив директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев. 

За една година джебчийските кражби са намалели от 113 през 2018 г. на 57, взломните кражби - от 382 до 284 през тази година, домовите кражби - от 454 на 332. Грабежите са спаднали от 99 през миналата година на 83 през тази година. Големи успехи отчитаме и при борбата с нелегалните цехове за тютюн и акцизните стоки без бандерол, допълни още директорът на пловдивската полиция.

Той обясни, че веднага след полагането на клетва от всички новоизбрани кметове на общини в региона, ще се срещне с всеки един от тях, за да обсъди криминогенната обстановка и да се набележат мерки за нейното овладяване. Идеята е да във всяко населено място да има максимално често полицай. За целта разкрихме и доста полицейски приемни, допълни ст. комисар Рогачев. 

С множество прояви пловдивската полиция ще отбележи днешния си професионален празник. Утре на площадката пред спортна зала "Чайка" в Пловдив ще има демонстрации на възможностите и оборудването на специализираните полицейски сили. 

Директорът на пловдивската полиция честити професионалния празник на всички полицаи и им пожела здраве, дълъг и щастлив живот и много успехи в личен и професионален план.

За постигнати трайни резултати, безукорно поведение, проявена инициативност и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения са наградени 295 служители на пловдивската полиция. От министъра на вътрешните работи предметна награда – огнестрелно оръжие, получи главен инспектор Мирослав Петков, началник на сектор в отдел “Криминална полиция”. Други 4 служители са отличени с грамоти. Със заповед на главния секретар на МВР на 11 служители е обявена благодарност и писмена похвала.

Цялото интервю с Йордан Рогачев можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41

16-годишен драска графити в подножието на Сахат тепе

Непълнолетно момче е заподозряно за вандалска проява в подножието на Сахат тепе, съобщиха от полицията.  Авторът на графити по фасадата на сграда на ул. "Ангел Букорещлиев" е разкрит подаден два дни по-рано сигнал във Второ районно управление. Установено е, че щетите са нанесени от 16-годишен тийнейджър пред погледите на петима негови връстници...

публикувано на 11.07.24 в 11:48