Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Разкрасяват Пловдив с над 1 милион цветя

Тази есен  в Пловдив са засадени рекордните над 1 000 000 цветя. 

От ОП „Градини и паркове“ уточниха, че най-многобройни са теменужките, следвани от парички, незабравки и други видове, които на местна почва виреят добре. Всички цветя са собствено производство, каза заместник-директорът на фирмата Георги Николаев. 

Цветята са посадени в централните паркове, в кварталните градинки, по разделителните ивици на булеварди и кръгови кръстовища, дори в междублокови пространства, където има осигурено поливане. 

Със 100 000 стръка са оформени и нови цветни фигури в Цар-Симеоновата градина. 

Напролет лалета отново ще украсят и градинката на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината, където вече са засадени 1600 луковици от най-висококачествени холандски лалета.


Галерия

Още от категорията

Две фирми с глоби за неправилно третиране на опасни отпадъци

Екоинспекцията в Пазарджик е наложила глоби от по 50 000 лева на две фирми заради нарушаване на екологичното законодателство.  Едната фирма е глобена заради нерегламентирано третиране на опасни отпадъци, а другата за заустване в канализационната система на отпадъчни води без пречистване, но със съдържание над определените максимално допустими..

публикувано на 11.08.20 в 12:59

Започна строежът на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Първа копка на изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград направиха областният управител Дани Каназирева, кметът на Куклен Мария Белчева и собственикът на фирмата - изпълнител "ИСА 200" Юлиян Инджов.  За осъществяването на реконсгрукцията в рамките на година и половина са отчуждени 131 частни имота, от които 40 са в община Куклен...

публикувано на 11.08.20 в 10:45

Все по- надолу потъват приходите от туризъм в Пловдивска област

С близо 70% сто са намалели нощувките в местата за настаняване в Пловдивска област през месец юни, в сравнение с миналата година, сочи статистиката.  Със същия прецент надолу по- малко са и приходите от туризъм в областта, достигайки едва 1 милион и 700 хиляди лева за месеца.  Огромният дял от тях- почти 95% е от посещения на български граждани,..

публикувано на 11.08.20 в 10:43
Бул.

Авариен ВиК ремонт затваря бул. “Александър Стамболийски"

До 16 часа днес се спира движението в двете платна на бул.”Александър Стамболийски” в участъка от ул.“Никола  Димков” до  ул.” Околчица”, съобщиха от ОП “Организация и контрол на транспорта". Причината е авариен ремонт на магистрален водопровод.  Маршрутите  на  автобусни линии  № 1, 16 и 36 от вътрешноградския транспорт  се променят както следва:..

публикувано на 11.08.20 в 10:38

Започва изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Започва изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. Те са с дължина около 10 километра, попадат в общините Асеновград,  Куклен и Родопи и ще струват близо 19 милиона лв. Процедурите по отчуждаване приключиха, включително и водените съдебни дела. Изпълнител на дейностите е фирма „ИСА 200“, а работата трябва да приключи за една..

обновено на 11.08.20 в 08:31