Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Две села в община Брацигово алармират институции за лош път

Снимката е илюстративна
Снимка: БНР, архив


Жителите на селата Розово и Равногор в община Брацигово организираха подписка, с която алармират, че републиканският път, който свързва двете населени места с общинския център, е опасен. Заради високата и гъста растителност липсва видимост, а това е предпоставка за пътни инциденти.

Подписката ще продължи до неделя. Към нея се присъединяват и учителите на Брацигово, каза Елена Куцева от инициативния комитет.

Събрани са над 600 подписа. Преди месец пътувайки по въпросния път бях  засечена от автомобил и на косъм се разминах от пътно произшествие. Растителността е много и няма видимост, разказа за Радио Пловдив Куцева.

Няма видимост, всичко е обрасло, но аз подадох какво се прави тук на АПИ. Нямам отговор, сега предстои зимен сезон. При снеговалеж тази земя няма къде да бъде изхвърлена. Това е единствен път, който свързва двете села с община Брацигово и с останалите административни центрове, значи там трябва да може да има достъп и до специализираните пътни служби. Да не дава Господ - линейки, пожарни, а зимата, повярвайте ми, то няма да може да изтича.

Тя разказа, че е изпратила първо виртуален сигнал до АПИ, но до момента няма отговор и тогава решава  да подготвят колективна жалба.

Паралелно в социалните мрежи върви петиция  да бъде почистен републиканския път 337 между селата Розово и Равногор и град  Брацигово.

В понеделник подписката ще бъде изпратена до регионалния министър Петя Аврамова, до агенцията "Пътна инфраструктура" и до Областното пътно управление.

Още от категорията

Атанас Хранов в "Добро утро, ден!"

В „Добро утро, ден!“ не пропускаме да изтече месец октомври, който е важен за художника Атанас Хранов.   Тази година на 7 октомври му се роди син Никола, на 11-ти той имаше рожден ден, на 14-ти откри изложба  в Пловдив. Най-новите му творби по три от поемите на Александър Секулов са подредени до 7 ноември в галерия "Аетерна".  Атанас Хранов..

обновено на 31.10.20 в 08:12

Пандемията помете порочния "индустриален туризъм"

Между 60 и 80 процента от очакваните чуждестранни туристи няма да посетят зимните ни курорти през предстоящия  сезон. Тази нерадостна прогноза бе направена пред няколко дни и тя се наслагва към резултатите от действителните загуби на фирмите през летния период. Въпреки това обаче, не може да се каже че туризмът е най-губещият отрасъл,..

обновено на 30.10.20 в 16:09

Болниците в Раковски и Първомай също с ковид-отделения

20 от 115 легла  са предвидените за лечение на леки случаи на ковид, в съответствие с решението за разкриване на ковид-отделение. Проблемът обаче освен структурен, е  най-вече свързан с човешките ресурси. Болницата не е изолиранан от проблемите на останалата част от България, но след като персоналът на новото отделение ще влиза в..

публикувано на 30.10.20 в 15:11

Езиковите центрове са против затварянето им

Асоциацията на езиковите центрове в България излезе с отворено писмо  към  министъра на здравеопазването, в което изразява несъгласието на гилдията да се забраняват „присъствените занятия в езиковите и образователни центрове, организирани от частни лица“ и подозират  специално отношение към неформалното образование.  Аргументите за това..

публикувано на 30.10.20 в 12:17

Дано "ковид-поколението" не се окаже неподготвено

"Въпреки че от началото на пандемията минаха около 9-10 месеца, все още ми се струва, че нямаме сигурни данни за това, какъв е имунитетът при преболедувалите, защото те са доста противоречиви, както е при всички нови подобни инфекции. По данни на руски автори, срокът е много кратък, за да е налице имунитет, осигуряващ липсата на подобно..

публикувано на 30.10.20 в 11:45