Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новите съветници от "Марица" обещаха общината да не се влее в Пловдив

7
Снимка: Веселина Пеева, Радио Пловдив

Новият стар кмет  на община „Марица“ Димитър Иванов, кметовете на 19-те кметства и 29   съветници положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет. 

Заседанието бе ръководено от най-възрастния съветник Никола Дончев от ЗНС, който пожела на колегите си да работят с повече усърдие в името на жителите на общината и с повече смирение един към друг.

В началото на третия си мандат кметът на община „Марица“ Димитър Иванов призова съветниците да бъдат добри с хората и да обръщат внимание на всеки техен проблем. 

Той  подчерта, че под негово ръководство администрацията е успяла да вдигне високо политическата бариера и избраниците на хората ще продължат да работят за просперитета на избирателите си.  

Иванов бе категоричен, че още в началото на следващата година  ще инициира местен референдум за административното бъдеще на община „Марица“. Няма да допуснем политиците нито да ни разделят, нито да ни приобщават и да си правят с нас политически пиар, заяви Иванов.

С тайно гласуване и мнозинство от 20 гласа  общинските съветници избраха за свой председател  Гергана Трендафилова от ГЕРБ.  Тя зае длъжността за трети път в надпревара с Виолета Христодулова от БСП, която получи седем гласа.  

Трендафилова се ангажира приоритет в работата й да бъдат професионализмът и консолидацията на съветниците от различните политически групи в интерес на гражданите, както и запазването на целостта и независимостта на община „Марица“.


Галерия

Още от категорията

Започна реконструкция на водопровод в местността "Паниците"

Със символична първа копка започна реконструкцията на водопровод за питейна вода в местността „Паниците“ край Калофер. Съоръжението е с дължина 1 200 метра и ще захранва над 30 абонати в района – хотелски бази и къщи за гости. Обектът се изпълнява по договор за съвместна дейност между община Карлово и ВиК Пловдив и е един от приоритетните за..

публикувано на 11.08.20 в 13:35

Две лаборантки присвоили 11 000 лв. от фалшиви изследвания

Пловдивският Районен съд гледа  делото срещу двете ръководителки на медико-диагностична лаборатория „МИЛАБ“ ЕООД – Пловдив.   Собственичката Николета Димитрова и управителката  Милена Божилова са обвинени в присвояването на крупни суми от фалшифицирани изследвания.  Според прокуратурата, в  периода ноември 2014г. – март 2015г.  лабораторията е..

публикувано на 11.08.20 в 13:34

Започна строежът на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Първа копка на изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград направиха областният управител Дани Каназирева, кметът на Куклен Мария Белчева и собственикът на фирмата - изпълнител "ИСА 200" Юлиян Инджов.  За осъществяването на реконсгрукцията в рамките на година и половина са отчуждени 131 частни имота, от които 40 са в община Куклен...

публикувано на 11.08.20 в 10:45

Все по- надолу потъват приходите от туризъм в Пловдивска област

С близо 70% сто са намалели нощувките в местата за настаняване в Пловдивска област през месец юни, в сравнение с миналата година, сочи статистиката.  Със същия прецент надолу по- малко са и приходите от туризъм в областта, достигайки едва 1 милион и 700 хиляди лева за месеца.  Огромният дял от тях- почти 95% е от посещения на български граждани,..

публикувано на 11.08.20 в 10:43
Бул.

Авариен ВиК ремонт затваря бул. “Александър Стамболийски"

До 16 часа днес се спира движението в двете платна на бул.”Александър Стамболийски” в участъка от ул.“Никола  Димков” до  ул.” Околчица”, съобщиха от ОП “Организация и контрол на транспорта". Причината е авариен ремонт на магистрален водопровод.  Маршрутите  на  автобусни линии  № 1, 16 и 36 от вътрешноградския транспорт  се променят както следва:..

публикувано на 11.08.20 в 10:38