Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Местната власт в Карлово, Хисаря и Първомай встъпи в длъжност

На първите заседания на общинските съвет кметове и съветници положиха клетва.

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов положи клетва, а  новият председател на общинския съвет там е Доньо Тодоров. В своето обръщение  Кабаиванов отбеляза: Мандатите са кратки. Но Карлово, всички селища от Калофер до Клисура и България са най-важни. За тях ние трябва да работим. Да не бъдем от различни страни, а да бъдем от една страна – страната на гражданите на Карловска община. Винаги да знаем, че нас ни гледат някъде от горе, от високо Апостола, неговите съратници и най-големите български дарители.

В Хисаря новият кмет е Пенка Ганева от ГЕРБ, а съветник номер 1 стана инж. Найден Павлов от местна коалиция СДС – АБВ. Най- много мандати има БСП – 5, по четирима ГЕРБ и коалицията СДС-АБВ, Социалицистическа партия „Български път“ е с трима съветници и с един – ВМРО.

В Първомай кметът Николай Митков от БСП ще си партнира с избрания за председател на общинския съвет Христо Вълчев от СДС. В 21-местния парламент БСП има 6 мандата, ГЕРБ – пет, СДС – трима и по двама имат ДПС и ЗС „Ал. Стамболйски“.

През деня в длъжност встъпиха кметове и съветници в  Перущица и Раковски. 


Още от категорията

Запечатаха с оловни пломби входовете на био-инсталацията в Труд

Е коинспектори от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив (РИОСВ) поставиха 7 оловни пломби на всички входове на инсталацията, от които е възможно внасянето на суровина за работата на биоцентралата в село Труд. Н а оператора е връчена и покана за получаване на пореден акт за установяване на административно нарушение, като..

обновено на 31.10.20 в 17:31
Мая Манолова - архив

Мая Манолова призова премиера да дойде с джипа в Брестовица

"Борисов да дойде с джипа в село Брестовица в Община Родопи и да чуе проблемите на жителите на селото". Това призова Мая Манолова при среща с жителите на селото заради проблем с питейната им вода.  Заради  установеното през февруари замърсяване , РИОСВ забрани водата в селото да се пие. "Хората искат търсене на алтернативни водоизточници,..

обновено на 31.10.20 в 17:30

Нови 5-ма медици с COVID-19 в Пловдив област, новозаразени и в 4 училища

Сред медиците 5 медицински лица са новоустановени с коронавирус през последното денонощие в пловдивска област. Това съобщи Дани Каназирева, областен управител и председател на областния анти-ковид щаб. Става дума за 1 лекар от Асеновград, 2-ма общопрактикуващи медици, по 1 здравен асистент и  служител на регистратура  от Пловдив. Извършва се..

обновено на 31.10.20 в 17:29

Двама шофьори в Спешна помощ във Велинград са с COVID-19

Двама шофьори на линейка са с положителни тестове за коронавирус в последното денонощие. Това съобщиха от РЗИ Пазарджик. Мъжете са от Велинград и работят в местната Спешна помощ, където предстои поетапно изследване на персонала и са предписани щателна дезинфекция и наблюдение. 3-ма медици, 3-ма учители и ученик още са сред 56-те новоустановени с..

обновено на 31.10.20 в 17:29

Пловдив получи награда за умен град в конкурса на българските общини

Кметът на Пловдив Здравко Димитров беше отличен в конкурса „Кмет на годината“ 2020, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. в категория Smart city, съобщиха от пресцентъра на общината.  Церемонията, на която бяха обявени печелившите, бе извълчена късно снощи по  БНТ. Но Димитров не успя да присъства заради корона-карантината си...

обновено на 31.10.20 в 17:28