Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият кмет на Пловдив обяви програмата си за управление

43 приоритета е включил в програмата си за управление новият кмет на Пловдив Здравко Димитров. Те бяха публикувани днес на сайта му.

В нея той обещава да надгради свършеното в инфраструктурата, зеленото строителство, градския транспорт и културата. 

Предстои въвеждане на нова организация на движението чрез премахване на излишните светофари, включване на зелена вълна и лимитиране на левия завой на важни кръстовища, за да не се създават огромни опашки. Удобен градски транспорт, засилен контрол върху превозвачите и пускането на три денонощни линии е записано още в програмата му.

Изграждане на нови паркинги в шестте района, на 12 нови детски ясли и градини и 2 нови училища предвижда новият кмет. Намаляването на данък МПС, от който общината губи 9 милиона лева  е друг поет ангажимент. Освен поддържането на големите булеварди се предвижда ремонт на малките улици във всеки квартал. 

Общината няма повече да допуска да се строят жилищни сгради без осигурени гаражи или паркоместа.

По- висок бюджет за районите, както и въвеждането на електронни услуги са друг акцент в програмата му. Здравко Димитров обещава създаването на действаща приемна, в която ще работи екип от специалисти, както и обществени допитвания по важните за града въпроси. Екипът му вече има готова система за провеждане на консултации в интернет.

Ще бъде разработена концепция „Зелен град“.   Реализирането на големите инфраструктурни проекти на Пловдив, на летището и продължаване на инициативата Европейска столица на културата са други акценти в програмата на Димитров.


Още от категорията

Две фирми с глоби за неправилно третиране на опасни отпадъци

Екоинспекцията в Пазарджик е наложила глоби от по 50 000 лева на две фирми заради нарушаване на екологичното законодателство.  Едната фирма е глобена заради нерегламентирано третиране на опасни отпадъци, а другата за заустване в канализационната система на отпадъчни води без пречистване, но със съдържание над определените максимално допустими..

публикувано на 11.08.20 в 12:59

Започна строежът на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Първа копка на изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград направиха областният управител Дани Каназирева, кметът на Куклен Мария Белчева и собственикът на фирмата - изпълнител "ИСА 200" Юлиян Инджов.  За осъществяването на реконсгрукцията в рамките на година и половина са отчуждени 131 частни имота, от които 40 са в община Куклен...

публикувано на 11.08.20 в 10:45

Все по- надолу потъват приходите от туризъм в Пловдивска област

С близо 70% сто са намалели нощувките в местата за настаняване в Пловдивска област през месец юни, в сравнение с миналата година, сочи статистиката.  Със същия прецент надолу по- малко са и приходите от туризъм в областта, достигайки едва 1 милион и 700 хиляди лева за месеца.  Огромният дял от тях- почти 95% е от посещения на български граждани,..

публикувано на 11.08.20 в 10:43
Бул.

Авариен ВиК ремонт затваря бул. “Александър Стамболийски"

До 16 часа днес се спира движението в двете платна на бул.”Александър Стамболийски” в участъка от ул.“Никола  Димков” до  ул.” Околчица”, съобщиха от ОП “Организация и контрол на транспорта". Причината е авариен ремонт на магистрален водопровод.  Маршрутите  на  автобусни линии  № 1, 16 и 36 от вътрешноградския транспорт  се променят както следва:..

публикувано на 11.08.20 в 10:38

Започва изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград

Започва изграждането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. Те са с дължина около 10 километра, попадат в общините Асеновград,  Куклен и Родопи и ще струват близо 19 милиона лв. Процедурите по отчуждаване приключиха, включително и водените съдебни дела. Изпълнител на дейностите е фирма „ИСА 200“, а работата трябва да приключи за една..

обновено на 11.08.20 в 08:31