Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият Общински съвет на Пловдив на първо заседание

| обновено на 11.11.19 в 09:49

На тържествена церемония в зала „Съединение“ на Историческия музей новоизбраните съветници, кметът Здравко Димитров и районните кметове положиха клетва. Церемонията води новоназначеният областен управител Дани Каназирева. Първото заседание на Общинския съвет бе председателствано по традиция от най-възрастния съветник-доц. Ангел Иванов от БСП.

"Управлявайте достойно и със сърце, винаги близо до хората", пожела Дани Каназирева. „Никой не е по-голям от Пловдив“, каза от своя страна кметът Здравко Димитров.

В 51 членния местен парламент на Пловдив 17 съветници има партия ГЕРБ, девет БСП, по петима представители имат „Съюз за Пловдив“, „Кауза Пловдив“ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, местната коалиция НФСБ- ВМРО, четирима са от „Демократична България“, по един общински съветник  имат ДПС, „Воля“ и коалиция „Ние, гражданите“.

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи в храм "Света Марина" молебен за успех на новоизбраните представители на местната мласт в Пловдив. Литийно шествие ще мине от храма до Община Пловдив, където ще се състои встъпването в длъжност на новия кмет Здравко Димитров.

От днес Пловдив има и нов областен управител. Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ встъпва в длъжност.

На първи заседания се събират днес общинските съвети в Асеновград, Куклен, Кричим, Калояново и Сопот. На тях новоизбраните представители в местната власт ще положат клетва и ще изберат председатели на общинските съвети.

Новият кмет на община Асеновград е влиза д-р Христо Грудев от ГЕРБ. В 33-местния парламент партията му има 9 съветници, БСП и ДПС по 8, Патриотите и  БДС „Радикали“ по трима и два мандата има Демократична България.

В Куклен ще продължи да управлява Мария Белчева, издигната от ГЕРБ. В 13- местния съвет  ГЕРБ и ДПС имат по четири мандата, местната коалиция ЗС „Ал. Стамболийски“ – трима и ВМРО – двама.

В кметския кабинет в Кричим за четвърти път влиза Атанас Калчев от Движение за нашия град, което разполага със 7 съветници. ГЕРБ и ДПС имат по двама, а БСП и Единната народна партия по един.

В Калояново кмет остава Георги Георгиев от СДС като неговата партия е с най- много съветници – шестима, ГЕРБ са с четирима, БСП – с трима и по два мандата имат НФСБ и Воля.

В община Сопот кметът Деян Дойнов ще управлява втори мандат като коалицията около Воля, която застана зад него разполага с пет места, ГЕРБ, СДС и ВМРО имат по три, БСП – две, а Движение заедно за промяна – едно място.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево. Днес ще бъде направен последен обход на площта на огъня и екипите ще бъдат изтеглени, като на място ще останат само дежурни, съобщи директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов.  В същото време снощи е пламнал огън на билото на Беклемето. Фронтът му не е голям, но е във..

публикувано на 19.07.24 в 08:42

Потушен е пожарът в Априлци

Пожарът край пазарджишкото село Априлци е потушен, няма опасност за селата Щъркелово и Елшица. Огънят тръгна в късния следобед вчера от покрайнините на селото и бързо навлезе в горския масив. В гасенето се включиха противопожарни екипи от Пазарджик, Панагюрище и Пловдив.  Борбата с огъня е продължила до 2 часа тази сутрин. Общата му площ е 2 300 декара,..

публикувано на 19.07.24 в 07:02

Пожарът край Априлци е ограничен

Ограничен е пожарът край панагюрското село Априлци. Няма опасност за селото. По-рано през деня там се запалиха горски масив и сухи треви около него. В гасенето се включиха всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.  За гасенето се..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51