Митко Новков гостува с "Изядената ябълка" в "Петното"

В клуб "Петното" в Пловдив тази вечер Митко Новков ще представи книгата си „Изядената ябълка“. Проявата е в рамките на литературния салон „Spirt and Spirit”. Творбата е издание на "Жанет 45". 

За книгата проф. Светлозар Игова казва: 

При все че познавам Митко Новков от близо 20 години, той истински успя да ме изненада с тази книга. Сигурен съм, че и вие го познавате като литературен критик, литературен историк и анализатор, изкуствовед и историк на изкуството. Е, в тази книга той е всичко това, но не само. Тя е притча, дзен коан върху властта, текста и контекста, върху литературната критика, и едновременно проза и поезия, афоризъм и ироничен каламбур, едно истинско ерудитско упражнение по стил. Забавно и замислящо, богато на смисли и мисли повествование, едновременно четивно и увличащо, което ни води в едно приказно пътешествие из това какво е литературата и литературната критика. Какво трябва и какво не трябва да бъде.

Модератор на срещата е Ина Иванова. Входът е свободен. Началото е 19 часа.


Още от категорията

В "Срещите" - за образованието и работната мотивация

"Защо образованието е важно?" е реторичен въпрос. Но въпросът: "Защо образователната система се проваля?" е абсолютно наложителен!  Днес в „Срещите”- кой и защо  произвежда демотивирана и безлична работна ръка? Слушайте в събота от 9.00 часа.

обновено на 07.12.19 в 13:46

20 разказа за любовта в "Съпреживяно" на Панчо Панчев

"Съпреживяно" (2019) е вторият сборник с разкази на пловдивския писател Панчо Панчев, който ще бъде представен в днешната събота от 17 часа в залата на Дружеството на пловдивските писатели на ул. "Александър Батенберг" 27.  Книгата съдържа 20 разказа за любовта и превратностите на съдбата. Модератор на срещата с автора е Елена Диварова. Това..

публикувано на 07.12.19 в 11:16

Носители на наградите "Златен ритон" 2019

Журито на 24-тия фестивал на българското документално и анимационно кино „Златен ритон“, в състав: Светослав Стоянов, режисьор и продуцент – председател и членове Ангел Гешев, художник, Велислава Господинова, аниматор и режисьор, Мария Аверина, режисьор и проф. Надежда Маринчевска, кинокритик присъди следните награди: Специален диплом  на..

публикувано на 07.12.19 в 11:05

Премиера на „Лешникотрошачката“ тази вечер

Премиера на балета „Лешникотрошачката“ по музика  на Чайковски,  на Пловдивската опера, ще се състои в Градския дом на културата.  Във вълшебната  феерия на сцената се появява Лешникотрошачката,  деца,  кукли, Захарна фея, цар на мишките, принц Лешник, оживяват лакомства,  танцуват гости, роднини, пажове, цветя, играчки, войници.....

обновено на 06.12.19 в 13:02

Връчиха наградите на 24-я кинофестивал "Златен ритон"

Носител на „Златен ритон“ за документално кино е филмът  „Жертва на пешки“ на Асен Владимиров, който е  за масовото убийство на полски офицери през 1943г. край  Катин.   Носител на „ Златен  ритон“ за анимация  е филмът “Дърво от желязо“ на режисьора  Андрей Цветков по сценарий на Слав Бакалов. Разказа за трудния път на птиците. И на..

публикувано на 06.12.19 в 10:43