Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каназирева пое областната управа, Зико й обеща пълната си подкрепа

3
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Без рокади в Областната управа, диалог, работа с кметовете независимо от  политическата им принадлежност и подкрепа на  всички започнати проекти в региона. С това се ангажира новият областен управител на Пловдив Дани Каназирева. 

Днес тя встъпи официално в длъжност. На церемонията във фоайето на областната управа Каназирева прие символично ключа и печата на пловдивска област от изпълняващия временно длъжността областен управител Евелина Апостолова. След кратка църковна служба епископ Арсений, викарий на пловдивския митрополит, подари на Каназирева икона с образа на Света Богородица.  

Кметът на Пловдив Здравко Димитров се обърна към новия областен управител на малко име: „Дани, имаш моята подкрепа за всички проекти“, каза той, подчертавайки, че оставя "подредена къща". „Поработихме здраво, резултатите са видни“, добави бившият губернатор и акцентира в словото си върху нуждата от намиране на механизъм Пловдив да излезе от образа си на спалня за новодошлите в града като се строят повече общежития, детски градини и заведения със съпътстващи услуги. 

Още следващата седмица започват срещите на Каназирева с кметовете на общини. В центъра на темите ще са зимната подготовка и важните инфраструктурни проекти.  Сред първите държавните институции, с които планира да разговаря, е НКЖИ. С тях ще обсъди запазването на Бетонния мост. 

По отношение на Пловдив тя е категорична, че данък МПС трябва да се изравни с нивата му в София, защото, както подчертаваше и в предизборната си кампания, несъбраните вземания в града са 17 млн. лв.  

Каназирева поиска малко време, за да се запознае с екипа на Областната управа и с всички започнати проекти. Тя каза още, че няма яснота кога ще се срещне с министър председателя Бойко Борисов, но за Радио Пловдив заяви, че ще е готова с поне пет искания за областта при тази среща.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Потушени са пожарите край Баня и "40-те извора"

Потушени са пожарите край Баня и "40-те извора". Потушен е пожарът край град Баня и карловските села Васил Левски и Ведраре – съобщи заместник-кметът на община Карлово Антон Минев. Той заяви, че пожарникари на място наблюдават района да не би да се възобнови огънят наново. Засегната е смесена гора в местността Момини гърди, но няма щети по..

обновено на 31.07.24 в 08:24

Горя стара къща във велинградския квартал "Чепино"

Стара необитаема къща горя във велинградския квартал „Чепино“, като огънят застраши други 3 къщи. Сигналът за инцидента е подаден около 14.40 ч. в РУ – Велинград, съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. Той уточни, че сградата се намира до други 3 стари къщи, част от които са с гредоред и така има опасност за другите..

публикувано на 30.07.24 в 17:27

Пожарът до "40-те извора" е под контрол

Пожарът на „40-те извора“ е локализиран, пожарникарите ще го охраняват през нощта. Няма пострадали вили. Изгорели са няколко декара смесена гора и няколко кошера на местни стопани. В гасенето на огъня се включиха 11 екипа на Пожарната. Пламна гората до язовир "40 извора" "Пожарът е локализиран, ограден е от всички страни и с булдозер сме..

публикувано на 30.07.24 в 16:24

Пилонът на Рожен се нуждае от спешен ремонт

Постаментът на пилона "Рожен", който беше открит преди малко повече от година, вече се руши и се нуждае от спешен ремонт, съобщава БГНЕС Плочите, които съставят целия монумент, започват сериозно да се разместват, а между отделните елементи на основата вече са се образували пукнатини, в които свободно може да влезе човешка длан. Покрай плочите е..

публикувано на 30.07.24 в 15:09

Пламна гората до язовир "40 извора"

Смесена гора, сухи треви и храсти горят в района между село Козаново и Асеновград, в местността "40-те извора". Екипите на 11 противопожарни коли се борят с огнената стихия, като вятърът и пресеченият непристъпен терен усложняват ситуацията там. Наблизо до пожара има вили, които са застрашени от огъня, както и борова гора. Ограничен е..

обновено на 30.07.24 в 14:57