Имаме шанс до края на мандата Пловдив да е втори по доходи

| обновено на 14.11.19 в 11:12

Новият стар заместник - кмет на Пловдив Стефан Стоянов участва в програма "Точно днес". Той представя акцентите за международната среща по туризъм в Пловдив от днес до 16 ноември. 

И още: за ресорите, които поема и за предизвикателство да развие проекта ЕСК и през 2020 година.

Стефан Стоянов: 

Стефан Стоянов: Това е една хубава инициатива, както вие казахте, се превърна през годините в една добра бизнес традиция. Започнаха преди шест години, когато търсехме повече възможности да привличаме чужди туроператори и е вече едно от добрите събития в България за туристическия бизнес.  

Каним туроператори, които имат потенциален интерес към Пловдив и към България като цяло, запознават се за няколко дни с възможностите за настаняване, с атракциите и след това сключват договори със свои партньори и започват да работят. Между другото след всяка среща имаме редица договори, които се подписват и това е една много добра инициатива през годините.  По-важното е, че вече можем да кажем, че имаме добре развит туристически продукт в града и туристически бизнес.

Акцент на поредното 11 издание ще бъде отново културният градски туризъм. Ще представим основните атракции – Стария град, Капана, археологията, ще бъде представен планът за Голямата базилика, която ще бъде основен акцент – ще имаме един изключително съвременен модерен музей така, че да бъдем максимално близо до новите технологии и да стане атракция, която да привлича хората. Това е идеята – всеки може да направи музей, но по-трудното е да имаш музей, който привлича публика.

Основен приоритет за мен и за общината остава подкрепата на образователната система – нови училища, нови детски градини. Продължаваме да работим сериозно върху самото съдържание и в училищата, и в детските градини, продължаваме дигитализацията на  учебния процес, започване на  нова  програма за иновативен учител, в тази програма са включени сериозни инвестиции в  детските площадки, около 300 хиляди е бюджетът за година, отледен специално за това.

Стоянов подчерта, че в програмата на общината има заложени нови пет детски градини и поне две училища.

Още от категорията

Великобритания ще напусне ЕС с договорена сделка

Великобритания ще напусне ЕС в края на януари. Омръзна им това висящо положение, коментира журналистът Андрей Владов от Лондон.   Повечето хора са си казали, нека нещата да тръгнат напред. Подкрепата за консерваторите е много силна, не само в големите градове.   Джонсън спечели, защото обедини консервативните избиратели. Посланието..

публикувано на 13.12.19 в 16:59
Тони с майка си Марина

"Българската Коледа" осигурява рехабилитация за Тони

Тони Панайотов е на 14 години.  Ражда се в седмия месец с форцепс , разказва майка му Марина Карушкова. Тогава не й е хрумвало, че детето може да има увреждане, защото самата тя е седмаче. Стиснат е на главата, от дясната половина на мозъка,  това е двигателния център на мозъка и оттам - увредата. Аз съм била на 22 години и не съм знаела за какво..

публикувано на 13.12.19 в 15:03

Сдружение "Паралелен свят" вече 10 години работи в Пловдив

10 години в Пловдив работи сдружението „Паралелен свят“. В него членуват майките на 80 деца и младежи с интелектуални затруднения и аутизъм. През месец май 2020 година имат юбилей и споделят пред нас заветната им мечта. Общината да ги разпознае като партньор и да получат финансиране за развитие.  Установихме, че инициативите, които правим..

публикувано на 13.12.19 в 13:10

В БСП има разделение по върховете, в НС и в групата

Това е очевидно. Има го в НС, а също и в парламентарната група на БСП. За първи път в групата това се проявява по такъв явен начин. Това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Александър Маринов, политолог и университетски преподавател. Той коментира ситуацията в столетницата, след като 27 депутати не се подчиниха на решението на..

публикувано на 13.12.19 в 10:58

Намаляват безплатните лекарства с новия НРД

В проект на НРД 2020 година, се предвиждат текстове, които ограничават правото да лекуваме хронично болните съгласно ръководствата за поведение, а това ще доведе до по-скъпи лекарства за пациентите и невъзможност да закупуват някои от тях, това се казва в декларация на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Вече се прибягва до..

публикувано на 13.12.19 в 10:36