Форум за иновативни храни се провежда в Аграрния университет

Национална научна конференция "Научни изследвания и иновации за трансформиране на агро-хранителните системи" се провежда в  Аграрния университет в Пловдив. 

Форумът е  в рамките на Националната научна програма "Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот". 

Участие ще вземат евродепутатът Асим Адемов, зам.- земеделския министър Лозана Василева,  Милена Дамянова от дирекция "Наука" на просветното министерство, представители на Селскостопанска академия, БАН и университети от страната. 

Още от категорията

Засилен контрол по пътища и заведения за студентския празник

В навечерието на студентския празник много млади хора пътуват до различни места в страната, където са избрали за прекарат утрешния 8-ми декември.  Близо 3 хиляди студенти от всички краища на страната се очаква да пристигнат в курорта  Пампорово . Студентското парти започва днес и ще продължи и утре в специална шатра с площ 2 000 кв. м и капацитет 3 000..

публикувано на 07.12.19 в 16:36

Охранител почина след скандал с клиенти пред заведение в "Капана"

42-годишен охранител е починал след сбиване в заведение в квартал „Капана“.  Сигналът за скандала е получен около 3,10 ч. тази сутрин на спешния телефон 112, съобщават от пловдивската полиция.  Пристигналият на място патрул на IV-то Районно управление установил, че двама клиенти, са се скарали с двама частни охранители. Единият от клиентите..

обновено на 07.12.19 в 14:52

Наказания заради ловене на глигани с капани в зони с АЧС

Дирекцията по горите в Пазарджик извърши проверка по повод разпространен в социалните мрежи видеоклип, на който се вижда как в санитарните райони заради африканската чума в община Ракитово се ловят диви прасета с капани. Според информацията целта е била те да се пуснат в частни дивечовъдни стопанства за платен ловен туризъм. Фирмата-концесионер ще..

публикувано на 07.12.19 в 14:41

В квартал "Изток" в Пазарджик продават месо и риба на улицата

60 кг месо и 25 килограма риба са конфискували инспекторите от Областна дирекция „Безопасност на храните“ в Пазарджик. За нерегламентирани продажби са съставени протоколи на двама нарушители, предстои да им бъдат връчени актове за установените нарушения. 25-годишен жител на пазарджишкия квартал „Изток“ ще бъде глобен, тъй като продавал шилешко..

публикувано на 07.12.19 в 12:20

Няколко верижни катастрофи край Вакарел блокираха АМ "Тракия"

Поне 20-километрова е колоната от автомобили, образувала се заради задръстване на магистрала „Тракия“ в района на 25-тия километър преди София.  Тапата е заради поне три катастрофи, предизвикани от лошото време.  Пътуващи от Пловдив за София съобщават, че задръстването е започнало малко преди 9 часа и за близо час автомобилите са се придвижили само..

публикувано на 07.12.19 в 09:50